Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Διαγωνισμός για τα πλωτά καταστήματα



Στην εγκατάσταση πλωτών σκαφών στη μαρίνα με σκοπό τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στρέφεται το Λιμενικό Ταμείο...




Ρεθύμνου, καθώς έχουν καθοριστεί δυο θαλάσσιοι χώροι, εντός της λιμενολεκάνης, για την τοποθέτηση πλωτών ναυπηγημάτων – κατάλληλων σκαφών και τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι εταιρίες που ενδιαφέρονται καλούνται να καταθέσουν τις προσφορές τους το επόμενο διάστημα, καθώς ο διαγωνισμός πρόκειται να διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, τα πλωτά σκάφη προορίζονται να λειτουργήσουν ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος της πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη. Ταυτόχρονα, τα σκάφη μπορούν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στη δημοτική υπηρεσία από τα μηνιαία μισθώματα, καθώς τα οικονομικά οφέλη που προσδοκά το Λιμενικό Ταμείο ανέρχονται στα 3.100 ευρώ περίπου για τη μίσθωση καθενός εκ των δυο τμημάτων.

Επιπλέον, η πλωτή επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως περιγράφεται στους όρους του φετινού διαγωνισμού, δεν έχει σχέση με την περσινή, μιας και τα χαρακτηριστικά είναι διαφορετικά και το μέγεθος των σκαφών είναι μικρότερο σε σχέση με το πλωτό σκάφος, για το οποίο υπήρξε ενδιαφέρον την περσινή καλοκαιρινή περίοδο.

Στους όρους, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι τα πλωτά σκάφη θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και μορφής, ώστε να συνάδουν με το ύφος του χώρου και να μην προσβάλλουν αισθητικά το φρούριο της Φορτέτζας και την Παλιά Πόλη.


Πηγή:cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου