Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τέλος ο Αρ. Ζερβός από τη ΔΕΗ



Παραιτήθηκε  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός. Η παραίτηση που υπέβαλε στον αρμόδιο υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Π. Λαφαζάνη θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκτή αύριο.



Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο κ. Ζερβός παραπέμπεται σε δίκη, καθώς κατηγορείται για παράνομες αυξήσεις σε στελέχη της εταιρείας.

Από την πλευρά τους πηγές της εταιρείας ανέφεραν ότι για τη χορήγηση των αυξήσεων αυτών η διοίκηση της ΔΕΗ είχε γνωμοδοτήσεις από δύο εργατολόγους τις οποίες προφανώς δεν έκανε δεκτές το δικαστήριο.

Εξάλλου, να σημειωθεί ότι ο κ. Ζερβός είχε μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης εξαιτίας της Συλλογικής Σύμβασης που υπεγράφη με τη ΓΕΝΟΠ και η οποία περιλάμβανε το «περίφημο» τροφείο.

Χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση είχε διανείμει non-paper στο οποίο αναφερόταν ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ελεύθερες και ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είχε τοποθετηθεί από προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Ζερβός είχε αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΗ πριν από πέντε χρόνια και η θητεία του αποδεικνύεται μία από τις μακροβιότερες στην ιστορία της εταιρείας. Ο ίδιος καθηγητής στο Πολυτεχνείο και εγνωσμένη διεθνώς προσωπικότητα στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κλήθηκε να διαχειριστεί ως επικεφαλής της ΔΕΚΟ μία σειρά από πρωτόγνωρες διαδικασίες όπως ο διαχωρισμός της ΔΕΗ και η δημιουργία των δύο νέων ανεξάρτητων θυγατρικών (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) πετυχαίνοντας για τα δεδομένα της ΔΕΗ μία «αναίμακτη» μετάβαση χωρίς συνδικαλιστικές αντιδράσεις. Επίσης διαχειρίστηκε και την πρωτοφανή κρίση με την έκρηξη των ανεξόφλητων λογαριασμών που επιδεινώθηκε με το περίφημο «χαράτσι».

Η θητεία του ακόμη χαρακτηρίστηκε από την εξομάλυνση των σχέσεων της διοίκησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τα συνδικαλιστικά σωματεία της ΔΕΗ. Επί των ημερών του εξάλλου υπεγράφη η σύμβαση για τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση της τελευταίας 20ετίας της ΔΕΗ για τη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζερβός διορίστηκε επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, παρέμεινε στις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά για να ολοκληρώσει τη θητεία του επί της σημερινής κυβέρνησης.


Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου