Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πώς θα τρέξει στον Ιππόδρομο ο ΟΠΑΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιππόδρομο   Πηγή:www.capital.gr

Με ορόσημο τον προσεχή Σεπτέμβριο «τρέχει» το restart του Ιπποδρόμου ο ΟΠΑΠ.Ύστερα από τις υπογραφές με το ΤΑΙΠΕΔ για την 20ετή παραχώρηση...


του δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, η σύμβαση οδεύει προς κύρωση από τη Βουλή και ακολούθως ανοίγει ο δρόμος για να αρχίσει και επίσημα το project «Ιπποδρομιακό Στοίχημα». Στόχος είναι έως τον προσεχή Σεπτέμβριο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για να είναι σε θέση ο ΟΠΑΠ να παρουσιάσει ένα νέο, ανταγωνιστικό, στοιχηματικό προϊόν.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Capital.gr., το πλάνο προβλέπει τον, από του μηδενός, ανασχεδιασμό του ιπποδρομιακού στοιχήματος και την αισθητή βελτίωση που στοιχηματικού μίγματος που θα προσφέρεται στους παίκτες, με αιχμή την αύξηση των ελληνικών ιπποδρομιών. Οι επιλογές του ΟΠΑΠ είναι πραγματικά μεγάλες: βάσει της σύμβασης παραχώρησης του δικαιώματος, ο Οργανισμός εκτός του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, αποκτά το αποκλειστικό δικαίωμα διοργανώσεως και διεξαγωγής προσθέτου αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών (sweepstake) καθώς και το αποκλειστικό δικαίωμα διοργανώσεως και διεξαγωγής αμοιβαίων στοιχημάτων επί ιπποδρομιών που διενεργούνται μέσω διαδικτύου.

Ήδη η θυγατρική του ΟΠΑΠ που ιδρύθηκε, «Ιπποδρομίες Α.Ε», έχει συσταθεί και στελεχωθεί, με τον κ. Καμίλ Ζίγκλερ, πρόεδρο και CEO της ΟΠΑΠ Α.Ε., να αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του δ.σ. στη θυγατρική. Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει βρεθεί εσωτερικά το πρώσωπο που αναλαμβάνει να τρέξει το έργο και έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες ενέργειες για να πραγματοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο rebranding του παιχνιδιού ώστε να προσελκυστεί νέο κοινό και εν γένει να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για ένα παιχνίδι που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρξει στενή συνεργασία της θυγατρικής του ΟΠΑΠ με τη Φίλιππο Ένωση Ελλάδος, ενώ πρόθεση είναι να επιστρέψουν και οι παραδοσιακοί ιδιοκτήτες ίππων στο Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, προβλέπεται πως μόλις ολοκληρωθούν οι εφετινές ιπποδρομίες, περί τα μέσα Ιουλίου, όταν και θα ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΟΔΙΕ (οι ευρωπαϊκές αρχές έκριναν πως τα δάνεια που δόθηκαν με εγγύηση του Δημοσίου για την μετεγκατάσταση από το Φάληρο ήταν κρατικές ενισχύσεις) θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται εκτεταμένες παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, οι οποίες λόγω της φθίνουσας πορείας του ΟΔΙΕ βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Μια από τις πρώτες παραμβάσεις αφορά την βελτίωση της πίστας του Ιπποδρόμου, καθώς έχει περάσει μια δεκαετία από τότε που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Σχέδια, όμως, υπάρχουν και για το κτήριο του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, καθώς ο ΟΠΑΠ διαθέτει το δικαίωμα να λειτουργεί εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και λειτουργίας VLTs καθώς και να διοργανώνει ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Με τον ΟΠΑΠ να καταβάλει 40,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 20ετές δικαίωμα, στο πλαίσιο διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, πολλαπλάσιο τίμημα έναντι του έτερου διεκδικητή, στον Οργανισμό επιθυμούν να δουν γρήγορα την επένδυσή τους να αποδίδει. Ο τζίρος του ιπποδρομιακού στοιχήματος από 260 εκατ. ευρώ το 2009, υποχώρησε στα 65 εκατ. ευρώ το 2013 και εκτιμάται ότι πέρυσι έπεσε κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ από τις 1.300 περίπου ελληνικές ιπποδρομίες ετησίως το 2009, πλέον ο αριθμός τους είναι ελάχιστο.


Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου