Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1998, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εκλέγει ως Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τον Σεβασμιότατο Δημητριάδος Χριστόδουλο, κατά κόσμον Χρήστο Παρασκευαΐδη.




1789 - Ξεσπά η ανταρσία του «Μπάουντι».

1819 - Οι Άγγλοι παραδίδουν (πωλούν) στον Αλή Πασά την Πάργα την οποία και εποικίζει με αλβανικές οικογένειες. 4000 Παργινοί εξαναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και να καταφύγουν στα Επτάνησα.

1919 - Μικρασιατική εκστρατεία - Αρχή μεταφοράς ελληνικών στρατευμάτων στη Μικρά Ασία. Η επιχείρηση πραγματοποιείται με 18 πλοία (επιβατηγά - φορτηγά) από λιμένα Καβάλας και όρμους Ελευθερών και Σταυρού όπου και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο.

1920 - Το Αζερμπαϊτζάν προσαρτάται στη Σοβιετική Ένωση.

1932 - Ανακοινώνεται η χρήση εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού σε ανθρώπους.

1945 - Ο Μπενίτο Μουσολίνι και η ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι συλλαμβάνονται και εκτελούνται από μέλη του Ιταλικού Κινήματος Αντίστασης ενώ επιχειρούν να φύγουν από την Ιταλία.

1952 - Τίθεται σε ισχύ η Συνθήκη του Σαν Φρανσίσκο, με την οποία τερματίζεται η περίοδος κατοχής της Ιαπωνίας από τις Συμμαχικές Δυνάμεις.

1969 - Ο Σαρλ ντε Γκολ παραιτείται από Πρόεδρος της Γαλλίας.

1998 - Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εκλέγει ως Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τον Σεβασμιότατο Δημητριάδος Χριστόδουλο, κατά κόσμον Χρήστο Παρασκευαΐδη.



Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου