Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ισχυρές καταιγίδες - Ηπιότερα φαινόμενα την Παρασκευή 19/6

Ισχυρές καταιγίδες την Πέμπτη 18/6 - Ηπιότερα φαινόμενα την Παρασκευή 19/6

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνοται την Πέμπτη 18/6 σε πολλές περιοχές της χώρας, την Παρασκευή 19/6 θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν ελαφρά, ωστόσο...


η αστάθεια θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τονίζεται πάντως ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ισχυρών φαινομένων, αναμένονται αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι ανέμοι, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων

Πιο αναλυτικά:
Την Παρασκευή 19/6 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν αρχικά στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και στη συνέχεια στο Νότιο Αιγαίο, αλλά τις απογευματινές ώρες νέες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηεπειρωτικά.

Σύμφωνα και με τα τελευταία διαθέσιμα προγωνστικά στοιχεία ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην ηπειρωτική χώρα θα διατηρηθεί άστατος και θα εκδηλωθούν κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες καταιγίδες που τοπικά ενδέχεται να είναι ισχυρές, κυρίως στα ορεινά και ιδιαίτερα την Κυριακή.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.




Πηγή: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου