Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Πρίντεζης: «Πάμε να νικήσουμε την Ισπανία»

Πρίντεζης: «Πάμε να νικήσουμε την Ισπανία»

Σύνθημα νίκης ενόψει του μεγάλου αγώνα κόντρα στην Ισπανία έστειλε ο Γιώργος Πρίντεζης, δύο ημέρες πριν τον προημιτελικό της Εθνικής μας με τους« φούριας ρόχας», για το Ευρωμπάσκετ 2015.




Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ επισήμανε ότι η Ισπανία δεν είναι μόνο ο Πάου Γκασόλ.

«Έχουμε τώρα το παιχνίδι με την Ισπανία, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε πολλούς τομείς, καθώς δεν έχουν μόνο έναν πολύ καλό ψηλό, τον Γκασόλ, αλλά πολλούς και καλούς παίκτες. Εμεί, έχουμε δύο μέρες μπροστά μας για να βελτιωθούμε σε τομείς που έχουμε ανάγκη. Και έχουμε πολλά να βελτιώσουμε ακόμα. Όμως, σε ένα ματς νοκ άουτ θα πρέπει να είσαι για 40 λεπτά συγκεντρωμένος, γιατί όπως είδαμε μέχρι στιγμής έχουν γίνει σφιχτά παιχνίδια», δήλωσε αρχικά ο διεθνής ασος του Ολυμπιακου.

Ερωτηθείς για τον Πάου Γκασόλ ανέφερε: «Ξέρουμε ότι ο Γκασόλ είναι παίκτης-κλειδί για την Ισπανία. Είναι ένας παίκτης που παρά την ηλικία του, μπορεί σε πέντε παιχνίδια συνεχόμενα να βάλει 30 πόντους. Όμως, δεν μπορούμε να αμελήσουμε τους υπόλοιπους παίκτες που έχει η Ισπανία. Είναι ο Ρούντι, ο Μίροτιτς, ακόμη και δέκατος με τον ενδέκατο παίκτη τους, όπως οι Κλαβέρ και Σαν Εμετέριο μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Εν συνεχεία ο Πρίντεζης σημείωσε: «Έχουμε δείξει αρκετή βελτίωση σε σχέση με το ξεκίνημα της προετοιμασίας, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Έχουμε αποδεχθεί όλοι τους ρόλους που έχουμε. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι, αλλά δεν κρίνεται η επιτυχία ή αποτυχία. Πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητές και γι’ αυτό πάμε να νικήσουμε. Θα πρέπει να βρούμε εύκολα καλάθια, αλλά πρώτα απ ‘όλα να αποκτήσουμε ρυθμό μέσα από την άμυνα μας», ενώ καταλήγοντας τόνισε:

«Επίσης, πιστεύω πως είμαστε καλοί στο σετ παιχνίδι. Αλλά, στο συγκεκριμένο ματς θα πρέπει να συνδυάσουμε τα ριμπάουντ με την ευστοχία. Για παράδειγμα, η Ιταλία έκανε αυτό για να νικήσει την Ισπανία. Όμως, εμείς δεν μπορούμε να βασιστούμε στην ευστοχία. Σε σχέση με άλλες χρονιές έχουμε δείξει μεγάλη βελτίωση στην άμυνα».

Για το ρόλο που μπορεί να παίξει η προϊστορία: «Πολλά παίζουν ρόλο σε ένα παιχνίδι. Αλλά, πλέον έχουμε μια νέα και ξεχωριστή ομάδα, που μπορεί να ξεκινήσει κάτι καινούριο, να γράψει τη δική της ιστορία και να πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια».

Για τον αν περιμένουν στην Εθνική να αγωνιστεί ο Ρούντι Φερνάντεθ: «Έχουμε προετοιμαστεί για να τον αντιμετωπίσουμε, αλλά όπως είπαμε δεν μπορεί μόνο ένας παίκτης να κάνει τη ζημιά, οι ομάδες την κάνουν. Η αλήθεια είναι ότι πάνω-κάτω γνωριζόμαστε με τους αντιπάλους μας, αλλά άλλο είναι το συλλογικό επίπεδο και άλλο το Εθνικό».




Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου