Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Η εκτόξευση του Καρέλη και το κέρδος του Παναθηναϊκού

Η εκτόξευση του Καρέλη και το κέρδος του Παναθηναϊκού

Ο Νίκος Καρέλης, λοιπόν, έφυγε και πάει να δοκιμάσει για δεύτερη φορά την τύχη του στο εξωτερικό με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις και πολύ πιο βελτιωμένος σαν ποδοσφαιριστής σε σύγκριση με την πρώτη.





Η πρώτη απόπειρα στην Άμκαρ απέτυχε. Η επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό τον εκτόξευσε, όσο εκτοξεύτηκε και η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Από τις 100.000 ευρώ, που έδωσε ο Παναθηναϊκός, για να τον αποκτήσει από την Άμκαρ η Γκενκ έδωσε 2,5 εκ. ευρώ που μπορεί να φθάσουν και τα 3,5 εκ. ευρώ αν πιάσει τα μπόνους συμμετοχών και γκολ ο Έλληνας φορ. Να τα πετύχει όλα είναι δύσκολο, αλλά φαίνεται εύκολο να πιάσει τα μπόνους που την τιμή πώλησής του θα την φθάσουν στα 3 εκ. ευρώ. Συν 20% ποσοστό μεταπώλησης για τον Παναθηναϊκό αν η Γκενκ τον πουλήσει σε άλλη ομάδα.

Το deal είναι καλό και για τον παίκτη και για τον Παναθηναϊκό. Ο Νίκος είναι από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της ομάδας από την ημέρα, που ήρθε μέχρι και σήμερα. Φυσικά έχει θέμα με το εύκολο γκολ, αλλά θυμηθείτε πως ήταν όταν ήρθε από την Άμκαρ. Οι πρώτοι του μήνες στην ομάδα ήταν δύσκολοι ο κόσμος δυσανασχετούσε όταν τον έβλεπε στο γήπεδο, έψαχνε να βρει ρόλο στο γήπεδο. Και η καριέρα του πήρε άλλη πορεία σε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών στην Λεωφόρο με τα Γιάννενα, για το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είχε εγκλωβιστεί, ήταν στο 1-1 και μπήκε αλλαγή ο Καρέλης.

Έβαλε μία γκολάρα και άλλο ένα πιο εύκολο και έδωσε τη νίκη στην ομάδα. Αυτός είναι ο Καρέλης. Μπορεί να βάλει απίστευτα γκολ, αλλά να χάσει το εύκολο. Δουλεύει, όμως, πολύ για την ομάδα και είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Πολλοί στην ηλικία του θα το είχαν καβαλήσει το καλάμι. Αυτός τίποτα, το αντίθετο. Τώρα του παρουσιάζεται η ευκαιρία να κάνει μία νέα καριέρα στο εξωτερικό και σε ένα πρωτάθλημα, που δεν έχει τις απαιτήσεις του Αγγλικού, η του Ιταλικού. Στο Βέλγικο πρωτάθλημα ο Καρέλης μπορεί να βάλει αρκετά γκολ και να επιχειρήσει και άλλη μεταγραφή. Αρα για τον Νίκο, που θα εισπράττει και 500.000 ευρώ ετησίως το deal είναι μια χαρά.

Ο Παναθηναϊκός τώρα δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο, για να δώσει τον Καρέλη. Δεν παίζει στην Ευρώπη, έχει να παίξει χρόνια στο Champions League και την ίδια ώρα ο Νίκος με την Εθνική με εξαίρεση το γκολ με την Φινλανδία δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα, αφού έπεσε και στην τραγική πορεία της Εθνικής. Δεν υπάρχει ομάδα, που για έναν παίκτη, που έχει σημειώσει 8-9 γκολ σε ένα τόσο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα σαν το ελληνικό θα δώσει παραπάνω από 3, 3,5 εκ. ευρώ. Αν ο Καρέλης έπαιζε με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη και έβαζε εκεί τα γκολ ναι τότε θα μπορούσε να ανέβει και άλλο η τιμή του.

Αλλά αυτό το ποσό το οποίο έδωσε η Γκενκ και είπε το ναι ο Παναθηναϊκός είναι νορμάλ. Ο Παναθηναϊκός βάζει στα ταμεία του ένα ποσό, που το έχει ανάγκη και πουλάει έναν παίκτη σε μία τιμή, που ελάχιστοι παίκτες του έχουν πουληθεί στο παρελθόν ακόμα και σε εποχές, που το χρήμα έρεε άφθονο. Για παράδειγμα με 3 εκ. ευρώ πουλήθηκε ο Σεϊταρίδης το 2004, που ήταν ένα μπακ, που έβγαζε μάτια, που ήταν σε τρομερή κατάσταση και είχε εξαιρετικές εμφανίσεις με Παναθηναϊκό στην Ευρώπη και με την Εθνική. Ο Σισέ, πήγε στην Λάτσιο με τον Παναθηναϊκό να εισπράττει 5,5 εκ. ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να πουλήσει με παραπάνω χρήματα τον Καρέλη, που από την δική του πλευρά είχε δει ότι ήρθε η ώρα να κάνει την δεύτερη απόπειρα να παίξει στο εξωτερικό.

Ακόμα, όμως, και ανάγκη να μην είχε ο Παναθηναϊκός τα χρήματα μία νορμάλ ομάδα θα πρέπει και να πουλάει, εκτός από το να αγοράζει. Άρα πολύ σωστά έκανε ο Παναθηναϊκός και έδωσε τον Καρέλη. Τώρα αν ο Μαμούτε ο Βραζιλιάνος αποδειχθεί άξιος αντικαταστάτης θα το δούμε στο γήπεδο. Είναι 20 χρονών έρχεται με δίψα και κίνητρο να παίξει και είναι Βραζιλιάνος, έχοντας αρκετά παιχνίδια στην u19. Εκτός αυτού, όμως, και έτσι όπως παίζει ο Στραματσόνι το 4-3-3 με Μπεργκ η Πέτριτς (μέχρι το καλοκαίρι ο Κροάτης) στην κορυφή δεν θα έβρισκε εκεί πολύ χώρο ο Καρέλης, που αγωνιζόταν λίγο πιο αριστερά. Τώρα είναι η ευκαιρία αξιοποίησης και του Κλωναρίδη και του Καλτσά, που θα παίξουν στις θέσεις τους, ενώ υπάρχει και ο Μπουμάλ, ο Μαμούτε που μπορεί να παίξει και φορ και λίγο πιο αριστερά και έρχεται και ο Βλαχοδήμος.

Προσοχή δεν λέω, ότι σαν Παναθηναϊκός, ότι καλό έχεις πρέπει να το πουλάς. Λέω ότι έναν παίκτη κάθε δύο χρόνια το πολύ πρέπει να τον πουλάς με καλό deal και σιγά-σιγά να μπεις και πάλι στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και να αρχίζεις να αγοράζεις από πιο πάνω ράφια. Αν δεν μάθεις να πουλάς δεν θα μπορείς και να αγοράζεις. Απλά πράγματα.

* Το σημερινό ματς με την Καλλονή είναι πολύ δύσκολο για τον Παναθηναϊκό. Πέρυσι σε αυτό το γήπεδο η ομάδα έχασε. Και τώρα βρίσκεται σε μία φάση η ομάδα, που θέλει συνεχόμενες νίκες. Χρειάζεται σταθερότητα. Η Καλλονή θα παίξει με το μαχαίρι στα δόντια και αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν παίξουν με την νοοτροπία που έπαιξαν στα Γιάννενα θα έχουν πρόβλημα.

«Ως ομάδα δείξαμε μεγάλη δύναμη και κυριαρχήσαμε σε όλο το ματς. Παίξαμε καλά και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να κάνει τίποτα. Από τώρα σκεφτόμαστε το ματς της Πέμπτης, όπου περιμένουμε τη ρεβάνς με την Καλλονή στο Κύπελλο. Στο πρώτο ματς χάσαμε 2-1, αλλά τώρα θέλουμε να κερδίσουμε και στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στα προημιτελικά».




Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου