Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

«Θέλω να παίξω πιο γρήγορα»

«Θέλω να παίξω πιο γρήγορα»

Μια ημέρα μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μπάμπεργκ (83-84), ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την προετοιμασία του ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα...



 στο ΟΑΚΑ (28/10, 21:15) για την 4η αγωνιστική της Euroleague. Ο προπονητής των «πρασίνων», Τσάβι Πασκουάλ, σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος ούτε για ξεκούραση αλλά ούτε και για σωστή προετοιμασία, αλλά «... έτσι είναι η ζωή», όπως είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον τόνισε πως θέλει να δει πιο γρήγορo μπάσκετ απο τους παίκτες, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική ομάδα τoν Ερυθρό Αστέρα.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε στην media day του «τριφυλλιού»:


Για το διάστημα ξεκούρασης και προετοιμασίας: «Δεν είναι αρκετός, αλλά είναι ο χρόνος που έχουμε. Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση και δεν υπάρχει δικαιολογία. Πρέπει να κάνουμε καλή προπόνηση σήμερα, να εξηγήσουμε κάποια πράγματα για την τακτική και αύριο το πρωί ακόμα παραπάνω».

Για τον Ερυθρό Αστέρα: «Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια εξαιρετική ομάδα με νέους παίκτες. Χθες με την Μπαρτσελόνα έπαιξαν με πολλή ενέργεια. Παίζουν και στα 40 λεπτά με τον ίδιο τρόπο και έχουν στόχο τη νίκη. Για να νικήσουμε αύριο πρέπει να παίξουμε πολύ καλά, γιατί, αν δεν το κάνουμε, θα είναι πολύ δύσκολο».

Για το αν υπάρχει κούραση: «Η ομάδα είναι κουρασμένη, αλλά έτσι είναι η ζωή μας. Δεν είναι πρόβλημα».

Για το που θα κριθεί η νίκη αύριο: «Πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη, γιατί ο Ερυθρός Αστέρας είναι ομάδα που τρέχει εξαιρετικά σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Δεύτερον, πρέπει να είμαστε καλοί αμυντικά στο πικ εν ρολ, ειδικά με τους δημιουργούς τους, γιατί συνήθως επιτίθενται έτσι. Στην επίθεση πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα που θα έχουμε στο τρίποντο, γιατί, αν παίξουμε καλά, θα έχουμε πολλά ανοικτά σουτ και πρέπει να έχουμε καλό ποσοστό».

Για το αν έχει άγχος ενόψει του πρώτου αγώνα του στο ΟΑΚΑ: «Όχι, είμαι ήρεμος όπως πάντα και είμαι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι. Ελπίζω ότι αύριο θα είμαστε σε καλή μέρα».

Για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στην ομάδα: «Δεν θέλω να μιλάω για το παρελθόν, γιατί τους σέβομαι όλους, όμως μπορώ να μιλήσω για το παρόν. Θέλω να παίξω πιο γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που παίξαμε σε κάποια σημεία χθες, όπου σκοράραμε με αιφνιδιασμούς και σε καταστάσεις τρανζίσιον. Θεωρώ ότι θα είναι καλό για εμάς. Χθες παίξαμε υπό κάποιους νέους όρους σε επίθεση και άμυνα και είμαι χαρούμενος με αυτό. Πρέπει να βελτιωθούμε από μέρα σε μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου