Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Λογαριασμοί ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας εξαιρούνται από το «χτίσιμο» του αφορολόγητου

Λογαριασμοί ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας εξαιρούνται από το «χτίσιμο» του αφορολόγητου

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευθεί η υπουργική απόφαση που θα ορίζει τις εξαιρούμενες αποδοχές από το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό αποδείξεων...μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η εξαίρεση των συγκεκριμένων δαπανών, όπως ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών, κινείται στην λογική της εξαίρεσης δαπανών με χαμηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής αλλά και στις τεχνικές δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων πληρωμών.

Πάντως, όπως έχει γίνει γνωστό, στις δαπάνες που θα εξαιρούνται περιλαμβάνονται ενδεικτικά τα ενοίκια και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Επιπλέον, βασικές κατηγορίες φορολογουμένων εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την πραγματοποίηση των δαπανών τους αλλά απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις σύμφωνα με την προβλεπόμενη κλίμακα, προκειμένου να έχουν μείωση φόρου.

Προς περαιτέρω κάλυψη ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, θα συμπεριληφθούν και επιπλέον κατηγορίες φορολογουμένων, οι οποίες θα μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής των δαπανών τους (ηλεκτρονικά ή μετρητά), ώστε να τύχουν της μείωσης φόρου.

Στόχος του μέτρου, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών είναι η φορολογική συμμόρφωση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων μέσω της ενθάρρυνσης των φορολογουμένων να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και όχι η φορολογική επιβάρυνση για όσους δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο ποσό αποδείξεων και χάσουν μέρους του αφορολόγητου.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia