Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πίστη στον Παναθηναϊκό για νίκη στη Βιτόρια



Για τη Βιτόρια της Ισπανίας αναχώρησε το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός, μερικές ώρες μετά τη 16η φετινή νίκη του στην Ευρωλίγκα,επί της Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.


Αύριο ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια σε ένα καθοριστικό για την τελική κατάταξή του στην οκτάδα παιχνίδι, με τον Τσάβι Πασκουάλ να επισημαίνει τη δυσκολία της συνάντησης.

«Είναι πρόκληση να αγωνιστούμε καλά εκτός έδρας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Πιστεύω πως είμαστε σε αυτό το σημείο και θα παλέψουμε για τη νίκη. Πρέπει να παίξουμε καλά στο τρανζίσιον παιχνίδι και να ελέγξουμε τον αντίπαλό μας», υπογράμμισε ο Ισπανός τεχνικός.

«Από την πλευρά μας, πρέπει να κοντρολάρουμε τον ρυθμό, κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο, και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Η Μπασκόνια στηρίζει πολλά σε αυτό, καθώς οι Σενγκέλια, Χάνγκα και Τίλι έχουν έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και δίνουν συνεχώς δεύτερες κατοχές και ανοικτά τρίποντα στους υπόλοιπους συμπαίκτες τους», πρόσθεσε.

«Όταν παίζεις εκτός έδρας πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά. Εμείς πρέπει να μάθουμε να παίζουμε καλύτερα όταν είμαστε πίσω στο σκορ και να περιμένουμε τις κατάλληλες στιγμές μας ώστε να βρούμε τις ευκαιρίες για να επανέλθουμε», συμπλήρωσε ο Πασκουάλ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε πως «μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, το παιχνίδι είναι ένας τελικός. Η Μπασκόνια είναι μία πολύ δύσκολη αντίπαλός και έχει δύσκολη έδρα. Όπως ήρθαν τα πράγματα έχουμε μία ευκαιρία να μπούμε στην τετράδα και θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Και συνέχισε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να σταματήσουμε τον ρυθμό και να τον κοντρολάρουμε, να παίξουμε πιο μυαλωμένα σε κάποια σημεία του παιχνιδιού που θα είμαστε μπροστά ή κοντά στο σκορ. Δεν πρέπει να ενθουσιαστούμε, η διαφορά σε αυτό το γήπεδο αλλάζει πολύ γρήγορα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου