Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών

«Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» είναι ο τίτλος έκθεσης ζωγραφικής με δημιουργίες παιδιών διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με... τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Θα είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό καθημερινά από 09.00 έως 21.00 και θα πραγματοποιηθεί στο εμπορικό κέντρο «Golden Hall» στο Μαρούσι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που διαρκεί από 21 Μαρτίου έως 5 Απριλίου πραγματοποίησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας παρουσία πολλών παιδιών και των γονιών τους. Ένα από αυτά ήταν ο 7χρονος Ανδρέας που ζωγράφισε κυρίως σήματα του ΚΟΚ με έμφαση στα σήματα για τις διαβάσεις μπροστά σε σχολεία και οι γονείς του μιλώντας στο «Βήμα» δήλωσαν υπερήφανοι που ανάμεσα σε πολλές ζωγραφιές επιλέχθηκε αυτή του παιδιού τους. Επίσης η κυρία Κάρμεν Ρουγγέρη στάθηκε στο γεγονός ότι αρκετές ζωγραφιές αποτυπώνουν τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν οι γονείς των παιδιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της οδικής ασφάλειας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς, από μικρή ακόμα ηλικία. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το Δεκέμβριο 2016, μέσα από πρόσκληση της Ελληνικής Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σώματος, προς τα παιδιά και τους γονείς τους, να στείλουν ηλεκτρονικά ζωγραφιές με θέμα: "ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές - συμβουλές στους γονείς". Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 280 παιδικές ζωγραφιές με τις πιο ευφάνταστες και εύστοχες εικόνες και μηνύματα. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η περαιτέρω αξιοποίηση των όμορφων αυτών παιδικών δημιουργιών, μέσα από την έκθεση, που περιλαμβάνει 214 από τις παραπάνω ζωγραφιές, οι οποίες παραχωρήθηκαν με τη συγκατάθεση των γονέων.»

Η ΕΛ.ΑΣ προσκαλεί παιδιά και γονείς να επισκεφθούν την έκθεση, να δουν τις ζωγραφιές των παιδιών και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό έχει εγκατασταθεί στο χώρο της έκθεσης πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά.

Επιπλέον, όσα παιδιά επισκέπτονται την έκθεση, θα μπορούν να ζωγραφίσουν τις δικές τους δημιουργίες με θέμα την οδική ασφάλεια.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ανθρώπους του πολιτισμού και του επιχειρηματικού κόσμου. Τα μέλη της επιτροπής θα επιλέξουν 12 από τις ζωγραφιές, οι οποίες θα πλαισιώσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος.

Τα σχολεία, που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την έκθεση και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας 213 - 1520505 και 210 - 6924558.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia