Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων αλκοολούχων ποτώνΣοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών κατάφερε το ΣΔΟΕ σε ελέγχους που διενήργησε στην Πελοπόνησσο μετά από παραγγελία...του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, στις 28 και 29 Μαρτίου, υπάλληλοι της περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής - Αιγαίου του ΣΔΟΕ, σε ελέγχους που διενεργήσαν στην Πελοπόννησο διαπίστωσαν ότι:

Σε επιχείρηση παραγωγής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών υπήρχαν διαφορές αποθεμάτων πρώτων υλών (αιθυλικής αλκοόλης) και προϊόντων, τα οποία βρίσκονταν σε καθεστώς αναστολής πληρωμής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε διάθεση, χωρίς την έκδοση παραστατικών εγγράφων, την έγκριση της Τελωνειακής Υπηρεσίας και την καταβολή των αναλογούντων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, ποσότητας 3.861,50 λίτρων Άνυδρων Αιθυλικής Αλκοόλης.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν ποσότητες 3.090 λίτρων αλκοολούχων ποτών (τζιν, λικέρ), 220 λίτρων Ούζου και 352 λίτρων Μαυροδάφνης για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη κατοχή και προηγούμενη καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Σε επιχείρηση εμπορίας αλκοολούχων ποτών κατασχέθηκε ποσότητα 345 φιαλών αλκοολούχων ποτών με ενδείξεις παραποίησης των σημάτων (ετικέτες), 375 λίτρα αλκοολούχου ποτού αγνώστου ταυτότητας, 384 φιάλες καθαρού οινοπνεύματος με υπόνοια παραποίησης των στοιχείων προέλευσης του και εξοπλισμός αποκόλλησης ταινιών και επανατοποθέτησης πλαστών ετικετών και σημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους καθώς επίσης να γίνει και ο προσδιορισμός των δασμών και άλλων φόρων που διέφυγαν της είσπραξης. Στο πλαίσιο της έρευνας αναζητούνται και τα πρόσωπα που παρασκεύαζαν και διακινούσαν τα επικίνδυνα αλκοολούχα ποτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia