Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Το φρούριο Φραγκοκάστελλο αποκαθιστά ο Δήμος Σφακίων

Το φρούριο Φραγκοκάστελλο αποκαθιστά ο Δήμος Σφακίων

Στην ανάδειξη του ιστορικού φρουρίου Φραγκοκάστελο Σφακίων προχωρά ο δήμος, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων την Περιφέρεια και το Πολυτεχνείο Κρήτης.


Eγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη αποκατάστασης των φθορών του κάστρου και αξιοποίησης των εσωτερικών χώρων του, όπως ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός και η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, το φρούριο είναι του 14ου αιώνα και διατηρείται σε καλή κατάσταση, ωστόσο είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει κάθε προσπάθεια για τη διάσωση των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς, είπε, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής.

Το έργο αποκατάστασης θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και η μελέτη στηρίζεται σε ερευνητικό έργο που εκπόνησε το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Νίκο Σκουτέλη, το ερευνητικό έργο ήταν διάρκειας δύο ετών.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του ετοιμόρροπου ιερού ναού Αγίων Αποστόλων που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, ενώ θα υπογραφεί και προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και Εφορίας Αρχαιολογίας για την αποκατάσταση του φρουρίου της Χώρας Σφακίων και της διαμόρφωσης του αλσύλλιου της περιοχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia