Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Εξόρμηση των αγορών το 2017 με τη χρήση καρτών -Σε 23 δισ. ευρώ ο τζίρος

κάρτα

Με εντυπωσιακή αύξηση άνω του 40% αναμένεται να κλείσει αυτή η χρονιά η χρήση του πλαστικού χρήματος.


Κατ 'αυτόν τον τρόπο, θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των δύο τελευταίων ετών, μετά την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι τράπεζες εκτιμούν ότι η καταναλωτική δαπάνη με κάρτες θα αγγίξει στα τέλη του 2017 τα 22-23 δισ. ευρώ, από 15,5 δισ. ευρώ που ήταν το 2016.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις αφορούν την κάλυψη των δαπανών από κάρτες που εκδίδονται μόνο από τις ελληνικές τράπεζες, χωρίς αυτό να περιλαμβάνει την δαπάνη μέσω καρτών που γίνεται από τα εκατομμύρια των επισκεπτών που φθάνουν στην Ελλάδα.

Συνυπολογίζοντας τις κάρτες των επισκεπτών, ο κύκλος αυξάνεται στα 27 δισ. ευρώ. Ο ρυθμός αύξησης της αξίας των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με κάρτες παρά το γεγονός ότι επιβραδύνθηκε σε σχέση με το 2016, έτος που είχε υπερδιπλάσσει το ρυθμό αύξησης, δείχνει την σαφή εξοικείωση των πολιτών με τη χρήση του πλαστικού χρήματος.

Αυτή η ανοδική τάση καταγράφεται παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των πολιτών έχει ήδη καλύψει την υποχρέωση για την πραγματοποίηση των συναλλαγών που εξασφαλίζουν το αφορολόγητο, στο οποίο περιλαμβάνονται τόσο οι συναλλαγές σε σούπερ μάρκετ όσο και οι πληρωμές λογαριασμών κοινής ωφέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου