Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Υδρογονάνθρακες: Τα πρώτα συμπεράσματα



Η ενίσχυση της παρουσίας πετρελαϊκών κολοσσών στις εγχώριες έρευνες υδρογονανθράκων, ο αυξημένος ρόλος των ΕΛΠΕ στις έρευνες, αλλά και η περιορισμένη ευχέρεια...



 διαπραγμάτευσης της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) για τη βελτίωση των υποβληθεισών προσφορών, καθώς για κάθε παραχώρηση υπάρχει μόνον ένας διεκδικητής, είναι τα βασικά συμπεράσματα από την ολοκλήρωση του σταδίου υποβολής ενδιαφέροντος στους δύο διεθνείς διαγωνισμούς παραχώρησης των θαλάσσιων «οικοπέδων» νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς και του υπεράκτιου μπλοκ στο Ιόνιο.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΔΕΥ, και στους δύο διαγωνισμούς κατατέθηκε από μία προσφορά: από την κοινοπραξία των Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ για τις δύο περιοχές της Κρήτης, και από το επιχειρηματικό σχήμα της ισπανικής Repsol με τα ΕΛΠΕ για το μπλοκ στο Ιόνιο. Δύο κοινοπραξίες που έχουν ως κοινό παρονομαστή τη συμμετοχή των ΕΛΠΕ, γεγονός που δείχνει την επιδίωξη του Ομίλου να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συστηματική έρευνα δυνητικών εγχώριων κοιτασμάτων.


Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου