Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Champions League: «Βασίλισσα» στο Παρίσι



Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ έγιναν οι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς του Champions League (η κλήρωση των «8» θα διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου).

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Παρίσι και με το μεγάλο της αστέρι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, να βρίσκει ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, νίκησε με 2-1 την Παρί Σεν Ζερμέν και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Champions League.

Το 3-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αποδείχθηκε υπεραρκετό για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, που απέδειξε και στο «Παρκ ντε Πρενς» ότι είναι αποφασισμένη να φτάσει κι εφέτος μέχρι το τέλος.

Η απουσία του τραυματία Νεϊμάρ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, καθώς χωρίς τον Βραζιλιάνο οι γηπεδούχοι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Νάβας. Το ρίσκο που πήρε ο προπονητής της Παρί μετά το γκολ του Ρονάλντο, να βγάλει τον Μότα και να βάλει τον Παστόρε έφερε προσωρινά την ισοφάριση, αλλά ούτε αυτή ήταν αρκετή για τη μεγάλη ανατροπή.

Η υπόθεση πρόκριση ουσιαστικά κρίθηκε με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Αρεολά (έχει σκοράρει και στα 8 ματς της διοργάνωσης που έλαβε μέρος) και με το γκολ αυτό η Ρεάλ πήρε προβάδισμα.

Η αποβολή του Βεράτι στο 66΄ έγειρε ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα υπέρ των «μερένγκες», έστω κι αν με παίκτη λιγότερο η Παρί έφτασε στην ισοφάριση με... καραμπόλα στο 71΄ με σκόρερ (άθελά του) τον Καβάνι.

Τα όποια όνειρα των γηπεδούχων για να στείλουν, έστω, το ματς στην παράταση «έσβησαν» οριστικά στο 80΄, όταν μετά το σουτ του Κασεμίρο (η μπάλα βρήκε στον Ραμπιό κι άλλαξε πορεία) ήρθε το 2-1 για τη Ρεάλ.

«Σβηστά» στους «8» η Λίβερπουλ


Σε ένα ματς που θα ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορα, καθώς δεν είχε κανένα ενδιαφέρον, Λίβερπουλ και Πόρτο έβγαλαν... την υποχρέωση στο «Άνφιλντ», με τους «κόκκινους» να «σφραγίζουν» και τυπικά το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Champions League. Το τελικό αποτέλεσμα (0-0) καταδεικνύει απολύτως ότι οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν «αγγαρεία», μιας και μετά το 5-0 στο «Ντραγκάο» υπέρ της Λίβερπουλ τα πάντα είχαν ξεκαθαρίσει.

Οι προπονητές των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να κάνουν αρκετές αλλαγές στις ενδεκάδες που χρησιμοποίησαν, μιας και το σκορ του πρώτου αγώνα τους έδινε αυτό το δικαίωμα. Ιδιαίτερα οι «δράκοι» είχαν 9 νέα πρόσωπα στο αρχικό τους σχήμα σε σχέση με αυτό της πρώτης μάχης με τη Λίβερπουλ, ωστόσο, ούτε απόψε μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία των Άγγλων που έπαιξαν με «σβηστές τις μηχανές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου