Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

«Αέρας» και από την Βιτόρια ο Ολυμπιακός



Με νέα συγκλονιστική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός πέρασε... τρένο από την Βιτόρια και με το 85-80 επί της Μπασκόνια έκανε το 2Χ2 στο ξεκίνημα της Euroleague...



κι έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Έχοντας όλους τους παίκτες του απόλυτα συγκεντρωμένους και τον Μιλουτίνοβ να κάνει «όργια», η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε μία ακόμη παράσταση μακριά από το ΣΕΦ και, πλέον, περιμένει την Παρασκευή την Αρμάνι Μιλάνο (ηττήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ιταλία) στο «σπίτι» της για να κάνει το 3Χ3 και να μπει από πολύ νωρίς σε «θέση οδηγού» στη διοργάνωση.

Ό,τι κι αν έκαναν οι παίκτες του Μπλατ στην έδρα της Μπασκόνια για τρία 10λεπτα είχε θετική κατάληξη. Στο γήπεδο όπου σε 7 μήνες θα διεξαχθεί το Final 4 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 12/12 βολές στο πρώτο μέρος, τον Τουπάν να πετυχαίνει 3/3 τρίποντα και συνολικά 11 πόντους και τους παίκτες από τον πάγκο στην πρώτη περίοδο να σημειώνουν τους 19 από τους 27 πόντους.

Ο άνθρωπος, όμως, στον οποίο ο Ολυμπιακός οφείλει στο μέγιστο βαθμό τη νίκη ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ο Σέρβος τελείωσε το ματς με 23 πόντους, κάνοντας νέο ρεκόρ καριέρας και ήταν αυτός που όταν η Μπασκόνια έκανε την τελική της αντεπίθεση στην 4η περίοδο κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στη νίκη.

Μεγάλη, σε ένα ακόμη ματς, ήταν και η συμβολή του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους και 8 ασίστ, οι δύο προς το τέλος του αγώνα όταν η μπάλα «έκαιγε»...

Οι Βάσκοι προσπάθησαν να φέρουν τα πάνω κάτω στην 4η περίοδο παρά το -18 στο ξεκίνημά της (70-52). Με τον Σενγκέλια να κάνει μεγάλο ματς η ομάδα του Μαρτίνεθ κατάφερε να «ροκανίσει» σιγά-σιγά τη διαφορά και να φτάσει στο -3 (78-81) περίπου τριάντα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Εκεί, όμως, «μίλησαν» οι Σπανούλης και Μιλουτίνοβ με τον πρώτο να «ταίζει» και τον ψηλό να καρφώνει...

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με την Μπασκόνια θύμισε σε μεγάλο βαθμό αυτή της περασμένης Παρασκευής στην Μόσχα επί της Κίμκι.

Παρότι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, πολύ γρήγορα οι παίκτες του Μπλατ έφεραν το ματς στα μέτρα τους και παίνροντας 19 πόντους από τον πάγκο έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +8 (27-19).

Η Μπασκόνια με σερί 7-0 στα πρώτα 3 λεπτά της δεύτερης περιόδου μείωσε στον πόντο (26-27) απέναντι σε έναν «μπλοκαρισμένο», Ολυμπιακό. Και πάλι, όμως, οι Πειραιώτες βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν.

Με 6 σερί πόντους από τον Μιλουτίνοβ και τον Τουπάν να πετυχαίνει 3/3 τρίποντα οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν πολύ γρήγορα τα ηνία του αγώνα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχαν σταθερά μία διαφορά 8-9 πόντων, με τους Βάσκους να μην μπορούν να βρουν εύκολους διαδρόμους προς το ελληνικό καλάθι.

Ο Σενγκέλια ήταν η μοναδική απειλή (12 πόντους), αλλά ήταν τέτοια η εικόνα του Ολυμπιακού που το πρώτο 20λεπτο βρήκε την ομάδα του Μπλατ στο +11 με «βόμβα» του Σπανούλη στην εκπνοή!

Τα στατιστικά των Πειραιωτών στο διάστημα αυτό ήταν εξαιρετικά: 10/16 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 12/12 βολές, 9-3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 λάθη.

Από την άλλη των Βάσκων: 11/18 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 8/9 βολές, 7-2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 7 λάθη, 1 τάπα.

Η εικόνα στο β΄ μέρος δεν άλλαξε καθόλου. Ο Ολυμπιακός με τον Μιλουτίνοβ να φτάνει στους 13 πόντους ξέφυγε με +16 μετά από περίπου πέντε λεπτά στην 3η περίοδο (58-42) και έδειξε ότι δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει κανένα δικαίωμα στους γηπεδούχους.

Με τον Μιλουτίνοβ να κάνει μεγάλο ματς ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 17 πόντους (64-47) και στην τελευταία περίοδο τα πράγματα έδειχναν ότι θα ήταν πάρα πολύ απλά.

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με +18 με το τρίποντο του Γκος στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου (70-52), ωστόσο, στη συνέχεια έπαθε «μπλακ άουτ». Ως εκ τούτου οι Βάσκοι κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά, μείωσαν σε 78-81, αλλά ο Μιλουτίνοβ ήταν σε απίστευτη βραδιά και με καθοριστικά καλάθια από ασίστ των Σπανούλη και Γκος οδήγησε τον Ολυμπιακό στο τελικό 85-80.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου