Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Στεφανίδη και Τεντόγλου, κορυφαίοι για το 2018



Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για το 2018 στην Ελλάδα, σε γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα.

Στην ψηφοφορία που έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, αλλά και στα social media, η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου στο επί κοντώ και ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις του κοινού.

Στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, η Στεφανίδη αναδείχθηκε το 2018 πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο, ενώ ήταν τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και πρώτη στη συνολική βαθμολογία των αγώνων Diamond League.

Από την άλλη, ο Τεντόγλου πήρε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, πραγματοποιώντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Σημαντικότατη διάκριση και για τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος έφηβος για το 2018. Χρονιά που σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ ήταν 5ος στο επι κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Στις Νεάνιδες τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η Μαρία Μαγκούλια, ενώ η Ελίνα Τζένγκο και ο Γεράσιμος Καλογεράκης πήραν τον τίτλο του κορυφαίου στην κατηγορία Κ18.

Η αθλήτρια του ακοντισμού ήταν νικήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων με κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία Κ18, ενώ αγωνίστηκε και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Γκιορ, εκεί όπου ο Καλογεράκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών με 77,45 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου