Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

«Τελικός» για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα

09s9pod

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός αύριο στην κατάμεστη και φλεγόμενη Τούμπα, σε μια...



 πρόσωπο με πρόσωπο αναμέτρηση που ή θα κρίνει οριστικά τη μάχη για τον τίτλο ή θα την αναζωπυρώσει, ανάλογα με το ποιος από τους δύο μονομάχους θα επικρατήσει. Είναι το απόλυτο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής και ολόκληρης της Σούπερ Λίγκας, μιας και οι δύο αυτές ομάδες είναι οι μόνες που (καιρό τώρα) έχουν απομείνει να διεκδικούν το πρωτάθλημα. Ακόμα κι αν η πρωταθλήτρια ΑΕΚ νικούσε τον ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική, μόνο μαθηματικά θα μπορούσε να γίνει ο τρίτος της παρέας. Με νίκη της, η διαφορά της από την κορυφή θα πήγαινε στους 11 βαθμούς, ενώ τώρα έμεινε στους 14. Και στις δύο περιπτώσεις, ούτε με θαύμα δεν θα μπορούσε να την καλύψει στις υπόλοιπες 11 αγωνιστικές, διότι, ακόμα κι αν η ομάδα του Λουτσέσκου έδειχνε τάσεις αυτοχειρίας, θα έπρεπε αντίστοιχο «δώρο» να της κάνει και ο Ολυμπιακός.

Με την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στη βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ διατηρεί, παρά την ισοπαλία του στο ΟΑΚΑ, διαφορά 6 βαθμών από τον Ολυμπιακό, μεγαλύτερη, δηλαδή, από τους όλους κι όλους 4 βαθμούς που έχει χάσει στις 19 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Με νίκη του, η διαφορά θα πάει στους 9 βαθμούς και... ο γάμος θα σχολάσει πρόωρα, αφού ούτε σε ταινίες… επιστημονικής φαντασίας δεν θα μπορούσε να συμβεί μετά μια τόσο θεαματική ανατροπή του σκηνικού. Με ισοπαλία, τα πράγματα θα είναι περίπου ίδια: θα διατηρηθεί το +6 και ο ΠΑΟΚ θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για τον τίτλο, καθώς η διαφορά θα είναι ουσιαστικά 7 β. αφού θα υπερτερεί στην ισοβαθμία. Δεν θα είναι απολύτως εξασφαλισμένος όπως με τη νίκη του, αλλά θα έχει ξεκάθαρο και τεράστιο πλεονέκτημα.

Ο Ολυμπιακός θα αυξήσει τις ελπίδες του για τον τίτλο μόνο με νίκη και θα την κυνηγήσει με όλες του τις δυνάμεις, έχοντας όπλο την καλή φόρμα του και τη μικρότερη πίεση που έχει σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος «πεθαίνει» για να πάρει το πρωτάθλημα ύστερα από 34 ολόκληρα χρόνια. Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχει να νικήσει σε οποιοδήποτε ντέρμπι από τον Οκτώβριο του 2017 και ότι η Τούμπα είναι απόρθητη έδρα στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ, αήττητος γενικώς από τον περασμένο Μάρτιο στη Σούπερ Λίγκα, δεν έχει χάσει φέτος ούτε βαθμό εκεί, αλλά αυτό μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι διότι στην Ευρώπη, η Τούμπα έχει αποδειχθεί η «αχίλλειος πτέρνα» του. Εννοείται ότι το περυσινό διπλό πάθημα έχει γίνει μάθημα για όλους στο στρατόπεδό του. Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, γίνεται τεράστια προσπάθεια για να μην πέσει στον αγωνιστικό χώρο ούτε… χαρτοπετσέτα.

Οι άλλες δύο ομάδες της πρώτης τετράδας έχουν θεωρητικά εύκολα εντός έδρας παιχνίδια, με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον ΟΦΗ μετά την επιστροφή του Χιμένεθ στον πάγκο της και τον Ατρόμητο να υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Και οι δύο φιλοξενούμενοι κινδυνεύουν και κυνηγούν κάθε βαθμό, όπως και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό, στον τρίτο σερί εκτός έδρας αγώνα του. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα παιχνίδια Παναιτωλικός - Λάρισα και Ξάνθη - Λαμία, όπου οι γηπεδούχοι κυνηγούν την Ευρώπη και οι φιλοξενούμενοι την παραμονή. Μετά το ντέρμπι της Τούμπας, το πιο ενδιαφέρον ματς είναι αυτό του Αστέρα Τρ. με τον Αρη, ενώ ο Πανιώνιος αναζητεί κόντρα στον Απόλλωνα ένα τρίποντο που διώχνει κάθε πονοκέφαλο!

Συνοπτικά το πρόγραμμα (20ή αγωνιστική):
ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 Πανιώνιος - Απόλλων (Novasports1), 19.00 Ξάνθη - Λαμία (ΕΡΤ), 19.30 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός (Novasports2), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 ΑΕΚ - ΟΦΗ (Novasports1), 19.00 Ατρόμητος - Λεβαδειακός (ΕΡΤ), 19.30 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Novasports1), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.00 Παναιτωλικός - Λάρισα (ΕΡΤ), 19.30 Αστέρας Τρίπολης - Αρης (Novasports1).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (19 αγώνες):
ΠΑΟΚ 51, Ολυμπιακός 45, ΑΕΚ 37, Ατρόμητος 33, Αρης 29, Παναθηναϊκός 28, Παναιτωλικός 26, Ξάνθη 25, Πανιώνιος 22, Αστέρας Τρίπολης 21, Λαμία 20, Λάρισα 20, ΟΦΗ 17, ΠΑΣ Γιάννινα 17, Λεβαδειακός 13, Απόλλων 6 (σημ: ο Παναθηναϊκός έχει -6 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου