Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Τσάμπιονς Λιγκ: Λίβερπουλ από «ατσάλι» στα προημιτελικά

14fcbmu

Η... αγγλική απόβαση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε χθες με τη μεγαλειώδη πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μπάγερν...



 με νίκη 3-1 στο Μόναχο, καθώς τέσσερις ομάδες από το Νησί πήραν το εισιτήριο μαζί με τις Γιουβέντους, Πόρτο, Αγιαξ και Μπαρτσελόνα, η οποία συνέτριψε τη Λυών με 5-1.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Λίβερπουλ ήθελε να μπει στην οκτάδα και το πέτυχε με αδιάκοπο τρέξιμο και πίεση. Στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, η ομάδα του Κλοπ προηγήθηκε στο 26΄ με τον Μανέ. Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των «κόκκινων» απέφυγε με περιστροφή τον Νόιερ και «πλάσαρε» πάνω από τους διερχόμενους αμυντικούς της Μπάγερν για το 0-1.

Η Μπάγερν συνήλθε και ισοφάρισε στο 39΄, με το αυτογκόλ του Ματίπ. Η Λίβερπουλ όμως ήταν αποφασισμένη και εξαιρετικά στημένη από τον Κλοπ και στο δεύτερο ημίχρονο, στο 69΄, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αρνολντ, ο Φαν Ντάικ νίκησε κατά κράτος τον Χούμελς και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-2. Στα τελευταία λεπτά, οι «Βαυαροί» ανοίχτηκαν για την ισοφάριση και η Λίβερπουλ πάλι με τον Μανέ «έγραψε» το τελικό 1-3 (84΄).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Σίλε, Χούμελς, Αλκάνταρα, Ριμπερί (61΄ Κομάν), Μαρτίνες (72΄ Γκορέτσκα), Λεβαντόφσκι, Χάμες Ροντρίγκεζ (79΄ Σάντσες), Ραφίνια, Γκνάμπρι, Αλάμπα.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αλισον, Βαϊνάλντουμ, Φαν Ντάικ, Μίλνερ (87΄ Λαλάνα), Φιρμίνο (82΄ Οριγκί), Χέντερσον (13΄ λ. τρ. Φαμπίνιο), Μανέ, Σαλάχ, Ρόμπερτσον, Μάτιπ, Αρνολντ.

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το 5-1, πήρε την πρόκριση στους «8», ξεπερνώντας το εμπόδιο της Λυών. Ερχόμενη από το 0-0 του πρώτου γύρου, η ομάδα του Βαλβέρδε προηγήθηκε από το 18΄, με το α λα Πανένκα πέναλτι του Λιονέλ Μέσι και διπλασίασε το προβάδισμά της στο 31΄ με το γκολ του Κουτίνιο. Στο 58΄ όμως η Λυών με τον Τουσάρ μείωσε σε 2-1 και ήθελε ένα γκολ για να προκριθεί εκείνη. Το γκολ του Μέσι στο 78΄ άλλαξε τα δεδομένα, καθώς η Λυών παραδόθηκε. Στη συνέχεια, η πρωταθλήτρια Ισπανίας πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Πικέ (80΄) και τον Ντεμπελέ (86΄), έπειτα από δύο ασίστ του Μέσι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς, Αρτούρ, Μπουσκέτς, Κοουτίνιο, Μέσι, Σουάρες.
ΛΥΩΝ: Λόπες, Ντιμπουά, Ντεναγέ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Μεντί, Τουσάρ, Φεκίρ, Εντομπελέ, Μουσά Ντεμπελέ, Ντεπάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου