Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Τσάμπιονς Λιγκ: O «μεγάλος κύριος» της «μεγάλης κυρίας»

13s3championsle

Επική πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Γιουβέντους, κερδίζοντας με 3-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο σπουδαίος Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε χατ τρικ...



(το 4ο κόντρα στην Ατλέτικο) και η «μεγάλη κυρία» ανέτρεψε την ήττα της με 2-0 στη Μαδρίτη, με μεγάλη βοήθεια από το κοινό του «Juventus Stadium», αλλά και την τεχνολογία.

Η ιταλική ομάδα πίεσε παντού και προηγήθηκε στο 27΄ με γκολ του Πορτογάλου, που «στάθηκε στον αέρα» και σκόραρε με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος ασίστ του Μπερναντέσκι. Το 2-0 ήλθε στην αρχή του δευτέρου μέρους (48΄) με τη βοήθεια του Goal Line Technology, καθώς η νέα κεφαλιά του Ρονάλντο πέρασε τη γραμμή, παρά την εντυπωσιακή απόκρουση του Ομπλακ. Αν δεν υπήρχε η τεχνολογία γραμμής, θα ήταν σχεδόν αδύνατον να γίνει αντιληπτό πως υπήρχε γκολ στη φάση. Η Γιουβέντους δεν σταμάτησε να πιέζει, δεν ήθελε να ρισκάρει, παρά την προοπτική της παράτασης, και το 3-0, σημειώθηκε στο 87΄ με πέναλτι του Ρονάλντο που κέρδισε ο Μπερναντέσκι από ανατροπή από τον Κορέα.

Ο Πορτογάλος αποθεώθηκε και ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση απέναντι σε μια σκληρή ομάδα δίνει τον τίτλο του «φαβορί» για κατάκτηση της διοργάνωσης στην πρωταθλήτρια Ιταλίας.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (67΄ Ντιμπάλα), Εμρέ Τσαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι, Μάντζουκιτς, Ρονάλντο.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ομπλακ, Αρίας (76΄ Βιτόλο), Χιμένες, Γοδίν, Χουανφράν, Σαούλ, Κόκε, Ρόντρι, Λεμάρ (57΄ Κορέα), Γκριζμάν, Μοράτα.

Στην Αγγλία, εύκολο έργο είχε η Μάντσεστερ Σίτι με αντίπαλο τη Σάλκε, κερδίζοντας με το εμφατικό 7-0 και ζευγάρωσε τις νίκες της μετά το 2-3 της Γερμανίας. Αγουέρο (πεν. 35΄, 38΄), Σανέ (43΄), Στέρλινγκ (57΄)Μπερνάρντο Σίλβα (71΄), Φόντεν (78΄) και Γκάμπριελ Ζέσους (84΄) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

ΣΙΤΙ: Εντερσον, Γουόκερ, Ντανίλο, Λαπόρτε (72΄ω Ντέλφ), Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν, Νταβίντ Σιλβα (64΄ Φόντεν), Στέρλινγκ Σανέ, Μπερνάντο Σίλβα, Αγκουέρο (64΄ Γκάμπριελ Ζέσους).
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Μακένι (74΄ Μεντίλ), Σερντάρ, Μπενταλέμπ, Κονοπλιάνκα, Σταμπουλί, Μπουρ­γκστάλερ, Οτσίπκα, Σανέ, Μπρούμα, Εμπολο (67΄ Ζιμπίρσκι).

Στα σημερινά παιχνίδια ξεχωρίζει η μεγάλη «μάχη» της Μπάγερν Μονάχου με τη Λίβερπουλ στην «Αλιάνζ Αρίνα», στη ρεβάνς του 0-0 του «Ανφιλντ». Τζόσουα Κίμιχ και Τόμας Μίλερ είναι τιμωρημένοι για την ομάδα του Νίκο Κόβατς, ενώ αμφίβολοι για τη Λίβερπουλ είναι οι Τρεντ Αλεξάντερ Αρνολντ και Τζέιμς Μίλνερ. Στον άλλο αγώνα, η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Λυών στη ρεβάνς του 0-0 της Γαλλίας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει στη διάθεσή του σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές του. Η Λυών από την πλευρά της βρίσκεται στο «Καμπ Νου» για να κυνηγήσει το θαύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου