Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Μπαρτσελόνα τιμώρησε τη Λίβερπουλ

02s18spain_soccer

Ο κυνισμός της Μπαρτσελόνα απέναντι στη φλυαρία της Λίβερπουλ. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο. Το 3-0 των Καταλανών επί των Αγγλων μπορεί να μην αντικατοπτρίζει πλήρως...



 την εικόνα του αγώνα, αλλά δίνει στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κάτι παραπάνω από μισό εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο γκολ προήλθε από εξαιρετική πάσα του Αλμπα στον Σουάρες στο 26΄, με τον Ουρουγουανό να σημαδεύει σωστά απέναντι στον Αλισον. Η Μπαρτσελόνα δεν έκανε πολλά, αντιθέτως έκανε λίγα και καλά, αφήνοντας τη Λίβερπουλ να κερδίσει για λίγο τις εντυπώσεις. Ο Μανέ στο 35΄, ο Μίλνερ στο 47΄, ο Σαλάχ στο 53΄ και ξανά ο Μίλνερ στο 59΄ δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν τις εξαιρετικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και λίγο αργότερα (75΄) είδαν τον Μέσι να μην τους μιμείται και προ κενής εστίας να κάνει το 2-0. Κι αν αυτό ήταν... απλό, ο Αργεντινός στο 82΄ ήρθε να προσφέρει άλλη μία στιγμή μαγείας, σκοράροντας με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από 30 μέτρα.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους «ρεντς» ήρθε δύο λεπτά αργότερα, με τον Μπουσκέτς να απομακρύνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Φιρμίνο και στη συνέχεια το σουτ του Σαλάχ να σταματάει στο δοκάρι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ:
Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (93΄ Αλένια), Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Βιδάλ, Κουτίνιο (60΄ Σεμέδο), Σουάρες (93΄ Ντεμπελέ), Μέσι.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αλισον, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (85΄ Οριζί), Βαϊνάλντουμ (79΄ Φιρμίνο), Φαμπίνιο, Κεϊτά (24΄ Χέντερσον), Σαλάχ, Μανέ.

Ο Αγιαξ μετά την εκτός έδρας νίκη στην έδρα της Τότεναμ στο Λονδίνο με 1-0 προχθές, έγινε φαβορί για μια θέση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη. Η Τότεναμ πλήρωσε και τις απουσίες της, αφού χωρίς τον Χάρι Κέιν και τον Σον Χιουνγκ Μιν είχε σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση. Στη ρεβάνς, πάντως, ο Σον δεν θα είναι τιμωρημένος και η Τότεναμ έχει δείξει ότι μπορεί και εκτός έδρας, οπότε τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη.

Εμφραγμα ο Κασίγιας

Στο μεταξύ, συγκίνηση και παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσε η είδηση της κατάρρευσης του Ικερ Κασίγιας στην προπόνηση της Πόρτο χθες, λόγω εμφράγματος του μυοκαρδίου. Ο βετεράνος Ισπανός τερματοφύλακας είναι εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Πορτογαλία, αλλά χρειάστηκε να γίνει επείγουσα εισαγωγή του και καθετηριασμός σε νοσοκομείο του Οπόρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου