Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ισόπαλο το (μετριότατο) ντέρμπι των «αιωνίων»



Ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη φετινή απώλεια στο πρωτάθλημα, καθώς με πέναλτι του Μολό στο 90΄ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας...



 απέναντι στους «ερυθρόλευκους», που είχαν προηγηθεί με τον Γκερέρο στο 36΄.

Οι «πράσινοι» παραμένουν χωρίς νίκη ύστερα από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές κι αυτό είναι αρνητικό ρεκόρ στην Ιστορία τους, στα 60 χρόνια που υφίσταται η κατηγορία. Στα... θετικά τους, πάντως, πως είναι η πρώτη ομάδα που σκοράρει απέναντι στους Πειραιώτες, στη Σούπερ Λίγκα.

Την ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα εναντίον της Τότεναμ παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ ο Γιώργος Δώνης έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης» και τη βαριά ήττα (0-4), με τους Κολοβέτσιο, Μαυρομάτη, Χατζηγιοβάνη να μένουν εκτός και τις θέσεις τους να παίρνουν οι Σένκεφελντ, Κολοβός και Κουρμπέλης.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 36΄ με τον Γκερέρο από σέντρα του Τσιμίκα, σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε να προσφέρει φάσεις και συγκινήσεις. Στο 58΄ ο Περέα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Σεμέδο, όμως ο Σα απέκρουσε το χτύπημα του Μακέντα.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε σημάδια κόπωσης, τα οποία φρόντισε να διορθώσει ο Μαρτίνς με δύο αλλαγές (Καμαρά, Ραντζέλοβιτς). Μετά το χαμένο πέναλτι οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, ενέπνεαν μεγαλύτερη σιγουριά και πλησίαζαν τον στόχο τους, που ήταν η διατήρηση του σκορ, αλλά δεν πήραν ρίσκο στην επίθεση και το πλήρωσαν.

Στο 88΄ ο Μακέντα με καταπληκτική ντρίπλα στον Μεριά κέρδισε νέο πέναλτι. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Μολό και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 90΄, όμως σίγουρα για τον Μαρτίνς είναι ένα θέμα τα δύο πέναλτι που έκανε ο Τυνήσιος σε τέσσερις ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί εκείνο επί του Χάρι Κέιν, στο παιχνίδι με την Τότεναμ, που επίσης έληξε ισόπαλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου