Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Μεγάλη αισιοδοξία στη Media Day του μπασκετικού Παναθηναϊκού



Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού είχε Media Day σήμερα, ενόψει των επικείμενων αγωνιστικών υποχρεώσεών της σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα,
οπότε παίκτες και...


τεχνική ηγεσία τέθηκαν στη διάθεση του Τύπου.

Ο τεχνικός του πρωταθλητή, Αργύρης Πεδουλάκης, εστίασε στο ότι «έχουμε κάνει μόνο τρεις προπονήσεις όλοι μαζί. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, αυτό είναι το βασικό ζητούμενο, να πάρουμε το ριμπάουντ και έπειτα να καταφέρουμε να τρέξουμε. Είμαστε καλοί στα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα της επίθεσης, αλλά καλούμαστε να βελτιώσουμε τα υπόλοιπα οκτώ αυτής».

Ο έμπειρος Έλληνας προπονητής υπογράμμισε ότι «ο Καλάθης είναι εξαιρετικός αμυντικός, ο Φριντέτ πρέπει να μάθει κάποια πράγματα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι λογικό να είμαστε καλοί στο γρήγορο παιχνίδι. Έχουμε κάνει πολύ λίγες προπονήσεις όλοι μαζί, ο Νικ μετά το Παγκόσμιο είχε πολλές υποχρεώσεις. Θέλει χρόνο για να γίνουμε καλοί στο σετ παιχνίδι».

Αναφερόμενος στη γραμμή ψηλών της ομάδας του, ήταν παραστατικός: «Κακά τα ψέματα, κι αυτός που αγοράζει FIAT ένα Mercedes θέλει κατά βάθος. Αθλητικά, είμαστε πολύ δυνατή ομάδα. Η ομάδα χτίστηκε γύρω από τον Νικ, να έχει σουτ και να είναι γρήγορη, γιατί σε αυτό το παιχνίδι ο Καλάθης είναι ασταμάτητος. Για μας ο Παπαγιάννης φέτος είναι ένα στοίχημα. Ήρθε με λίγο περισσότερα κιλά από όσα έπρεπε. Δεν είχε προπονηθεί τόσο καλά. Πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κι «εγκέφαλος» της ομάδας, Νικ Καλάθης, δήλωσε «εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που βλέπω στην ομάδα. Πολλά παιδιά δεν έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα, αλλά αισθάνομαι πολύ καλά για τη βελτίωση που βλέπω στην ομάδα από τα φιλικά που έχουμε δώσει ως τώρα».

Αναφερόμενος στους γκαρντ που προστέθηκαν στο ρόστερ, εκτίμησε ότι «φέτος θα είναι καλύτερα και όντως θα είναι καλύτερα και για εμένα με τους σουτέρ γύρω μου. Με τον Φριντέτ έχουμε παίξει αντίπαλοι στην Αμερική, είναι πολύ ωραίος τύπος, είναι ίσως ο καλύτερος σουτέρ που έχω παίξει μαζί του, όντως γνωρίζω πως παίζει και μ' αρέσει το πώς παίζει και το ότι θα παίξουμε μαζί».

Από την πλευρά του, ο Τζίμερ Φριντέτ ανέφερε: «Έχουμε κάνει λίγες προπονήσεις μαζί, αλλά τον Νικ τον ξέρω και από το ΝΒΑ, ξέρω πολύ καλά τι μπορεί να κάνει και ποιο είναι το δυνατό του σημείο και προφανώς μιλάμε για έναν από τους καλύτερους πασέρ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, θέλω όμως να τα βελτιώσουμε όλα αυτά και να τα πάμε ένα βήμα πιο μπροστά».

Όσο για το πως βιώνει τις πρώτες εβδομάδες του στην Ελλάδα; «Είναι ωραία εδώ στην Ελλάδα, έχει ωραίο καιρό, ωραίο φαγητό και την άλλη εβδομάδα που θα έρθει και η οικογένειά μου θα είναι ακόμα καλύτερα. Θα έχουμε την ευκαιρία να πάμε σε διάφορα μέρη και η προσαρμογή θα είναι ακόμα καλύτερη».

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είπε: «Είναι μεγάλη ευθύνη για μένα αυτό που είπε ο κόουτς, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αν είμαι μικρός ή όχι, τελείωσαν οι δικαιολογίες. Είμαι έτοιμος να αντεπεξέλθω, να δικαιώσω όσους περιμένουν πράγματα από εμένα. Τα πράγματα θα γίνουν όπως πρέπει. Το στοίχημα το δικό μου είναι η άμυνα. Πρέπει να δώσω βάση, θα βελτιώνομαι αγώνα με αγώνα, προπόνηση με προπόνηση, για να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τις νίκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου