Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Πιτίνο: «Ματς-παγίδα με Μπασκόνια. Στο Προολυμπιακό θα εμφανιστούμε πολύ καλοί»



Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Ρικ Πιτίνο μετά την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό δεν περιελάμβανε μόνο την τοποθέτησή του για το σπουδαίο αυριανό (28/11) ματς...



με την Μπασκόνια, αλλά είχε και... μπόλικη Εθνική...

Η κλήρωση που έφερε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον όμιλο με Καναδά και Κίνα ήταν λογικό να τέθηκε... υπ΄ όψιν του Αμερικανού, ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο έργο να οδηγήσει την «γαλανόλευκη» στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, μέσω του Προολυμπιακού.

«Ο Καναδάς έχει πλεονέκτημα, γιατί παίζει εντός έδρας κι έχει αρκετούς ΝΒΑers. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες στον Καναδά κι η Βικτόρια είναι πολύ καλή πόλη» είπε μεταξύ άλλων ο Πιτίνο, αναφερόμενος στην κλήρωση της εθνικής, και συμπλήρωσε:

«Το Μιλγουόκι έχει πολύ καλό ρεκόρ τώρα στο ΝΒΑ και θα δούμε τι θα γίνει με τον Γιάννη. Αν πάει τελικούς, δύσκολα θα είναι στο Προολυμπιακό και θα έχουμε μεγάλο... βουνό να ανέβουμε. Θα έχουμε όσο το δυνατόν γίνεται την πιο ανταγωνιστική ομάδα κι είμαι βέβαιος ότι θα εμφανιστούμε πολύ καλοί».

Στη συνέχεια ο Πιτίνο αναφέρθηκε στο ματς με την Μπασκόνια: «Είναι αγώνας-παγίδα. Όταν κερδίζεις σερί ματς, όλοι είναι ενθουσιασμένοι και μπορείς να την... πατήσεις. Η Μπασκόνια θα έρθει εδώ να διεκδικήσει τη νίκη και είναι ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο.

Μόνο η Μακάμπι κατάφερε να την εξουδετερώσει. Είναι από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στην επίθεση. Το παιχνίδι της περνά συνέχεια από τον Σενγκέλια, που είναι υποψήφιος MVP.

Ο Στάουσκας είναι πολύ καλός σουτέρ και εκμεταλλεύεται την προσοχή που υπάρχει στον Σενγκέλια. Πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν τον τελευταίο με νταμπλ-τιμ και εκείνος είναι ικανός να πασάρει σωστά».

Ο Νίκος Παππάς, από την πλευρά του, χαρακτήρισε πολυτέλεια για τους παίκτες του Παναθηναϊκού το να συνεργάζονται με τον Ρικ Πιτίνο. «Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, μπορεί να αφουγκραστεί την ψυχολογία μας. Από εβδομάδα που θα μπούμε σε ρυθμό Πιτίνο θα μπορούμε να πούμε περισσότερα, γιατί έχουμε κάνει μια προπόνηση μόνο.

Είναι πολυτέλεια για μας που θα συνεργαζόμαστε με αυτόν τον άνθρωπο» τόνισε ο διεθνής γκαρντ και σνέχισε: «Είχε πληγωθεί ο εγωισμός μας μετά την ήττα από την Άλμπα.

Δεν επιτρέπεται να χάνουμε στην έδρα μας από την Άλμπα, με όλο τον σεβασμό στην συγκεκριμένη ομάδα. Θέλαμε να αντιδράσουμε, καταφέραμε να πάρουμε δύο σημαντικές νίκες και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Όσον αφορά τον αγώνα με την Μπασκόνια, ο 29χρονος άσος επισήμανε: «Η Μπασκόνια είναι μια γρήγορη και αθλητική ομάδα, με κομβικούς παίκτες όπως ο Σενγκέλια και ο Στάουσκας. Στην έδρα μας εμείς πρέπει να κάνουμε... κουμάντο, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Είναι λίγο ψυχοφθόρο που κάνουμε όλα τα παιχνίδια ντέρμπι, είναι λίγο επίπονο να είσαι Παναθηναϊκός φέτος».

Τέλος, ο ΝτεΣόν Τόμας έπλεξε το εγκώμιο του Πιτίνο, επισημαίνοντας ότι η περυσινή έλευσή του στον πάγκο του «τριφυλλιού» άλλαξε το παιχνίδι της ομάδας: «Ήρθε και μου έδωσε μεγάλο κίνητρο να παίξω, μου άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμουν. Θέλω τώρα που επέστρεψε να είμαι πιο σταθερός και να είμαι καλύτερος αμυντικά. Ξέρω τι μπορώ να κάνω στην επίθεση, αλλά θέλω να γίνω πιο αποτελεσματικός στην άμυνα.

Προσπαθώ να είμαι όσο πιο σταθερός μπορώ» είπε ο Τόμας και συνέχισε αναφερόμενος στην Μπασκόνια: «Ο κόουτς Βόβορας μας προετοίμασε καλά για να πάρουμε δύο σημαντικές νίκες. Έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά δεν πρέπει να παραείμαστε ανεβασμένοι. Η Μπασκόνια είναι καλή ομάδα, ο Σενγκέλια είναι πολύ καλός παίκτης και θα προσπαθήσουμε να τους αντιμετωπίσουμε συλλογικά. Ανυπομονώ για την πρόκληση».

Επίσης μίλησε και για τις καλύτερες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια, τονίζοντας: «Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει σκληρά και έχουμε μεγαλύτερο βάθος από πέρσι. Είναι καλό να νικάς εκτός έδρας, όπως κάνουμε φέτος, αλλά θα πρέπει να "προστατεύουμε" περισσότερο το γήπεδό μας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου