Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Παράδοση άνευ όρων του Ολυμπιακού στο Κάουνας



Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών που είχε «γεννήσει» μετά την εμφάνισή του με την Μπασκόνια, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη συντριβή...



 από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 94-69.

Σε ένα κομβικό ματς για την πορεία του στη διοργάνωση, οι «ερυθρόλευκοι» παραδόθηκαν άνευ όρων στους Λιθουανούς, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Έχασαν τον Ρότσεστι λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους με μυϊκό τραυματισμό κι ακολούθησε στο 3ο δεκάλεπτο ο Σπανούλης, για τον ίδιο λόγο.

Μετά την ήττα αυτή ο Ολυμπιακός αναζητεί ένα θαύμα για να προκριθεί στα play offs της Euroleague, καθώς το ρεκόρ του έπεσε στο 9-14, όσο και αυτό της αποψινής του αντιπάλου, η οποία όμως, κάλυψε και τη διαφορά της ήττας στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ και σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει τον πρώτο λόγο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά στο αμυντικό κομμάτι, αλλά δέχτηκε επιμέρους σκορ 23-8 στην 3η περίοδο, με τους γηπεδούχους να «βομβαρδίζουν» με τρίποντα και την ελληνική ομάδα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Σα να μην έφτανε αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Ρότσεστι να αποχωρεί (πιθανότατα με θλάση στο δεξιό γαστροκνήμιο), αλλά και τον Σπανούλη (θα υποβληθεί σε εξετάσεις μετά την επιστροφή της ομάδας), με αποτέλεσμα να «κοπεί» η ομάδα στα δύο.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που μετρά πλέον 6 νίκες στα 8 τελευταία παιχνίδια της επέδειξε πολυφωνία στην επίθεση παίρνοντας διψήφιο νούμερο πόντων από 6 παίκτες. Πρώτος σκόρερ της Ζαλγκίρις αναδείχτηκε ο Αρτούρας Μιλάκνις με 19 πόντους (5/7 τρίποντα από τα 14/22 της ομάδας του).

Δύο παίκτες σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων από πλευράς Ολυμπιακού, ο Σάσα Βεζένκοφ (15π.) και ο Ογκάστιν Ρούμπιτ (10π.). Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ μάζεψε 13 ριμπάουντ, ενώ ο Οκτάβιους Έλις δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του (4π., 2ρ.), αφού δεν έχει προλάβει να βρει χημεία λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος από την μετακίνησή τους στους «ερυθρόλευκους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου