Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ακάθεκτος ο Ολυμπιακός έκανε το «5Χ5» με Χασάν



Ο ΟΦΗ αποδείχθηκε πιο ανταγωνιστικός απ΄ όλες τις «μεγάλες» ομάδες των πλέι οφ, αλλά ο φετινός Ολυμπιακός δεν σταματά πουθενά…


Με δύο γκολ του Χασάν οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 τους Κρήτες, έκαναν το «5Χ5» στο μίνι πρωτάθλημα και πανηγύρισαν δεόντως την κατάκτηση του (45ου) πρωταθλήματος, στην έδρα τους, παραμένοντας αήττητοι φέτος στο πρωτάθλημα.

Παρά τις πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα, ο Ολυμπιακός πίεσε από την αρχή χάνοντας ευκαιρίες με τους Μασούρα (10΄) και Χασάν (12΄).

Στο 17΄ ο Σωτηρίου επενέβη σωτήρια σε σουτ του Φορτούνη, αλλά στο 27΄ και ύστερα από γύρισμα του Γκασπάρ ο Αιγύπτιος επιθετικός άνοιξε το σκορ, σε φάση που ελέγχθηκε και με τη γραμμή οφσάιντ του VAR.

Ο ΟΦΗ δεν το έβαλε κάτω και τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με αριστερό σουτ του Σακόρ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ ημιχρόνου.

Στο β΄ ημίχρονο, με την είσοδο των Βαλμπουενά, Ελαμπντελαουί, Ελ Αραμπί κι ο Ολυμπιακός έγινε ακόμη πιο πιεστικός αλλά σπατάλησε τις ευκαιρίες με τους Μπα (58΄), Καμαρά (64΄), Γκιλιέρμε (68΄) και Φορτούνη (75΄).

Στο 79΄ και σε ανατροπή του Ομάρ από τον Ζοάο Βίκτορ καταλογίστηκε πέναλτι, αλλά το σουτ του Βαλμπουενά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών κι έφυγε άουτ, στην πρώτη άστοχη εκτέλεση του Γάλλου άσου φέτος.

Στο 83΄ όμως ήταν και πάλι ο Χασάν, μετά από σέντρα του Ομάρ, που με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1, λυτρώνοντας συμπαίκτες και Μαρτίνς.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου