Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός - Λαμία: Αρνητικά τα 29 δείγματα αστυνομικών - Ένας ακόμη κρατούμενος θετικός



Ευχάριστα ήταν τα νέα από το μέτωπο ιχνηλάτησης του τελευταίου κρούσματος κορονοϊού στη Λαμία που αφορούσε 19χρονο κρατούμενο από το Πακιστάν, ο οποίος...


 βρισκόταν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Φθιώτιδας και στο Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Λαμίας, από τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου.

Μετά την ανακοίνωση των εννέα πρώτων αποτελεσμάτων από τους αστυνομικούς που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί του και ήταν όλα αρνητικά, ακολούθησαν άλλα 29 δείγματα αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων, που ήταν επίσης αρνητικά.

Σύμφωνα με το lamiareport, το δείγμα του ανήλικου συγκρατούμενου του 19χρονου Πακιστανού ήταν θετικό. Τόσο ο ανήλικος όσο και ο 19χρονος θα παραμείνουν σε 14ημερη καραντίνα σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα.

Ήδη ο 19χρονος έχει μεταφερθεί σε ξενοδοχείο αναφοράς στα Λουτρά Υπάτης από όπου θα φύγει στις 20 Αυγούστου, ενώ για τον ανήλικο, θα παραμείνει προς το παρόν στα κρατητήρια ωσότου του γίνει και ένα ακόμη τεστ για επαλήθευση και στη συνέχεια θα εξεταστεί ποια δομή θα τον φιλοξενήσει για το υποχρεωτικό 14ημερο έως τις 22 Αυγούστου.

Αντίθετα την Πέμπτη 13 Αυγούστου τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα, λήγει η καραντίνα για τους αστυνομικούς που ήρθαν σε άμεση επαφή με το πρώτο κρούσμα και η εξέτασή τους για covid-19 βγήκε αρνητική. Σημειώνουμε ότι τόσο οι Πακιστανοί που νοσούν ή νόσησαν από covid-19, όσο και οι αστυνομικοί που έδωσαν δείγμα, δεν παραπονέθηκαν για συμπτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου