Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Η Φλαμένγκο έστειλε τον Ραφίνια στον Ολυμπιακό



Η Φλαμένγκο οριστικοποίησε τη μεταγραφή του Ραφίνια στον Ολυμπιακό. Με ανάρτηση στο Twitter, ο σύλλογος του Ρίο ντε Τζανέιρο ενημέρωσε ότι επήλθε συμφωνία...



ανάμεσα στον 35χρονο δεξιό μπακ και τους πρωταθλητές Ελλάδας και αποχαιρέτησε τον Βραζιλιάνο που φόρεσε τη φανέλα της μόνο για έναν χρόνο.

Έτσι, ο Ραφίνια επιστρέφει στην Ευρώπη με σκοπό να συνεχίσει την πολύ σπουδαία καριέρα που άρχισε από τη Σάλκε (2005-2010) και κορυφώθηκε στη Μπάγερν Μονάχου (2011-2019), με έναν σύντομο ενδιάμεσο σταθμό στην Ιταλία και τη Τζένοα (σεζόν 2010-11).

Στον Ολυμπιακό θα αντικαταστήσει τον Ομάρ Ελαμπντελαουϊ, έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια προσφορά σε έξι χρόνια παρουσίας (2014-2020) στους «ερυθρόλευκους».




Αντιπρόεδρος Φλαμένγκο: «Ο Ραφίνια ήθελε να πάει στον Ολυμπιακό»


Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της Φλαμένγκο, Μάρκος Μπραζ, μιλώντας για την αποχώρηση του Ραφίνια από την ομάδα της Βραζιλίας με προορισμό τον Ολυμπιακό. Νωρίτερα σήμερα (14/8), η Φλαμένγκο είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Ραφίνια από την ομάδα του Πειραιά αποχαιρετώντας και ευχαριστώντας τον 35χρονο Βραζιλιάνο δεξιό μπακ.

«Η Φλαμένγκο λυπάται, δεν ήθελε να χάσει τον παίκτη. Βοήθησε πολύ την ομάδα και είχε σημαντική συμβολή σε όσα κατακτήσαμε. Ο ίδιος ήθελε να φύγει,» δήλωσε ο Μπραζ προσθέτοντας: «Έλαβε μια πρόταση για δύο χρόνια, να παίζει μέχρι τα 37. Επέλεξε να φύγει από την Φλαμένγκο γιατί είχε αυτήν την πρόταση. Υπήρχε αυτή η ρήτρα. Εάν έφθανε πρόταση από την Ευρώπη, θα μπορούσε να επιστρέψει όποτε ήθελε. Ο ίδιος ήθελε να πάει στον Ολυμπιακό».

Συγκεκριμένα, ο Μπραζ δήλωσε σχετικά με τον Ραφίνια και την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό: «Έλαβε μια πρόταση από την Ελλάδα. Είπε στον ατζέντη του ότι θα αποδεχθεί την πρόταση. Η Φλαμένγκο λυπάται, δεν ήθελε να χάσει τον παίκτη. Βοήθησε πολύ την ομάδα και είχε σημαντική συμβολή σε όσα κατακτήσαμε. Έλαβε μια πρόταση για δύο χρόνια, να παίζει μέχρι τα 37. Επέλεξε να φύγει από την Φλαμένγκο γιατί είχε αυτήν την πρόταση. Υπήρχε αυτή η ρήτρα. Εάν έφθανε πρόταση από την Ευρώπη, θα μπορούσε να επιστρέψει όποτε ήθελε. Ο ίδιος ήθελε να φύγει. Ο ίδιος ήθελε να πάει στον Ολυμπιακό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ραφίνια θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να βάλει την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ως αντικαταστάτης του Ομάρ, στο δεξί άκρο της άμυνας. Από το καλοκαίρι του 2019 που αποκτήθηκε από τη Φλαμένγκο, ο Ραφίνια κατέκτησε ένα Κόπα Λιμπερταδόρες, ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας, το Σούπερ Καπ και αγωνίστηκε σε συνολικά 46 ματς. Πριν τη Φλαμένγκο αγωνιζόταν στην Μπάγερν με την οποία κατέγραψε 266 συμμετοχές από το 2012 και σημείωσε 6 γκολ, ενώ μοίρασε και 29 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Στο παρελθόν, ο Ραφίνια έχει φορέσει τη φανέλα των Τζένοα, Σάλκε και Κοριτίμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου