Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Προχωράνε οι απαλλοτριώσεις για τα έργα του ΑΔΜΗΕ για το σιδηρόδρομο στη Μαγνησία



Την αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ του ΑΔΜΗΕ εκτάσεων που ανήκουν στην κτηματική περιοχή του Δήμου Ρήγα Φερραίου (Δημοτική Ενότητα Κάρλας – τοπική κοινότητα Ριζόμυλου) για τις ανάγκες...

της κατασκευής της Γραμμής Μεταφοράς 150 kV ΣΥΣΤΗΜΑ (ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ) – Υ/Σ ΟΣΕ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ κήρυξε το ΥΠΕΝ, επισημαίνοντας ότι το έργο εξυπηρετεί σκοπό δημόσιας ωφέλειας.

Οι δαπάνες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση θα βαρύνουν την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.

Η απόφαση του ΥΠΕΝ αφορά συνολική έκτασης εμβαδού 313 τ.μ. με τα συστατικά και τα παραρτήματά της, αποτελούμενη από 2 τεμάχια εδάφους, καθώς και σύσταση δουλείας εναέριας διέλευσης αγωγών, σε εδαφική ζώνη συνολικού μήκους 180,11 μ. και συνολικού πλάτους 40 μ. (δηλαδή 20 μ. αριστερά και 20 μ. δεξιά από τον άξονα της γραμμής).

Από τα παραπάνω τεμάχια εδάφους, το ένα, στο οποίο θα εγκατασταθεί ο πύργος με αριθ. 112Ν, έχει εμβαδό 144 τ.μ. και το άλλο, στο οποίο θα εγκατασταθεί ο πύργος με αριθ. 112/1, έχει εμβαδό 169 τ.μ.

Η απόφαση του ΥΠΕΝ ορίζει ότι στις περιοχές αυτές απαγορεύεται η λειτουργία κάθε εγκατάστασης που δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για την ασφάλεια ή τη λειτουργία της γραμμής (π.χ. συσσώρευση πυρομαχικών, πετρελαιοειδών, λατομεία, λειτουργία γερανοφόρων οχημάτων κ.λπ.).

Ο ΑΔΜΗΕ είχε υποβάλλει το σχετικό φάκελο, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τον Ιούλιο του 2019, με την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. να υποβάλλει στη συνέχεια τη σχετική δήλωση προς το ΥΠΕΝ το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με την ανακοίνωση της απαλλοτρίωσης και την εκτίμηση της Κτηματικής Υπηρεσίας της Μαγνησίας να είχαν ήδη προηγηθεί.



Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου