Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Παναθηναϊκός: Σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες



Μετά από 8 μέρες ξεκούρασης στη χριστουγεννιάτικη άδεια που πήραν απ’ τον Λάζλο Μπόλονι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιστρέφουν το απόγευμα...

της Τρίτης (29/12) στις προπονήσεις, ξεκινώντας την προετοιμασία τους για τον αγώνα της Κυριακής (3/1, 15:00) με τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Λεωφόρου, στην πρεμιέρα του β' γύρου του πρωταθλήματος.

Λίγο πριν την πρώτη προπόνηση ωστόσο, όσοι συγκροτούν το ποδοσφαιρικό τμήμα (μαζί με το υπαλληλικό προσωπικό του «Γ. Καλαφάτης») θα υποβληθούν το μεσημέρι της Τρίτης (29/12) σε προληπτικά rapid τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη προγραμματισμένο να κάνουν εξετάσεις και την Παρασκευή (1/1), όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της Super League, 48 ώρες πριν τα ματς.

Γενικά οι «πράσινοι» θέλουν να είναι πολύ προσεκτικοί στο θέμα της επανένταξης των παικτών στο προπονητικό γκρουπ, καθότι περισσότεροι απ’ τους μισούς παίκτες ταξίδεψαν εκτός Ελλάδας. Από την Ισπανία που πήγαν πέντε ποδοσφαιριστές, την Ολλανδία (Σένκεφελντ), την Πορτογαλία (Σαβιέρ), μέχρι τον Βιγιαφάνιες, που πήγε στη γενέτειρά του στις αρχές της Παταγονίας, στην Αργεντινή!

Οι ξένοι παίκτες και προπονητές, για να επιστρέψουν στην Ελλάδα, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν (κι άλλα) τεστ, 72 ώρες πριν το ταξίδι τους. Ωστόσο, επειδή ο ιός σε ορισμένες περιπτώσεις αργεί να «εκδηλωθεί» ή δεν εμφανίζεται απόλυτα στις πρώτες εξετάσεις, η ιατρική ομάδα του Παναθηναϊκού θέλει να έχει στα χέρια της μία ολοκληρωμένη σειρά εξετάσεων απ’ όλους, σε χρονική διάρκεια τουλάχιστον μίας εβδομάδας.

Ο Παναθηναϊκός είναι, μέχρι στιγμής, η ομάδα που έχει διαχειριστεί καλύτερα από κάθε άλλη το θέμα της προστασίας των ποδοσφαιριστών και των προπονητών της από τον κορωνοϊό (υπήρξε μόνο ένα κρούσμα επαγγελματία παίκτη της Κ19 τον Αύγουστο) και τις επόμενες ημέρες θα παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να παραμείνει ο ιός... μακριά απ’ το προπονητικό κέντρο του «τριφυλλιού» στο Κορωπί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου