Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

«Ρίχνει φως» η ΔΕΗ στη χονδρική αγορά των τηλεπικοινωνιώνΕπικείμενες εξελίξεις που θα διαφοροποιήσουν τα μερίδια των σημερινών παιχτών-παρόχων



Ποικίλα σχόλια έχει πυροδοτήσει στις τηλεπικοινωνίες η ανακοίνωση εισόδου της ΔΕΗ στη χονδρική αγορά των τηλεπικοινωνιών, καθώς -εφόσον...

προχωρήσει- δύναται να διαφοροποιήσει τα μερίδια αγοράς των σημερινών παιχτών, όπως επίσης η δραστηριοποίηση της SpaceX στη χώρα μας και μια πιθανή εξαγορά της Wind από την PC Partners.

Την ίδια στιγμή οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι υλοποιούν σημαντικές επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς και ταυτόχρονα μετασχηματίζονται (δημιουργία θυγατρικών στον ΟΤΕ, ΟΤΕ ίδρυση εταιρείας παθητικών υποδομών από τη Wind και τη Vodafone).
Κλειδί για την επέκταση της ΔΕΗ στην τηλεπικοινωνιακή αγορά χονδρικής θεωρείται το ενδιαφέρον που θα επιδείξουν οι σημερινοί πάροχοι να συνεργαστούν μαζί της για να φθάσουν στα κτήρια και να δώσουν στους τελικούς χρήστες υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet. Θεωρητικά συνεργάτες της (αγοραστές των υπηρεσιών της) είναι οι Vodafone, Wind και Forthnet, ΦΟΡΘ εκτός εάν δοκιμαστεί ένα διαφορετικό μοντέλο συνεργασιών με μικρότερες εταιρείες.



Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου