Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ανοίγουν αύριο τα ραντεβού εμβολιασμού για τους άνω των 80 ετών



Για μικρή αύξηση των νέων κρουσμάτων την τρέχουσα εβδομάδας σε σχέση με την προηγούμενη έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη...

σημερινή επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, προσθέτοντας ότι είναι ένα γεγονός που προβληματίζει.

Όπως τόνισε, οι ηλικιακές ομάδες που παρουσιάζουν έξαρση είναι αυτές των 45-64 ετών και 65-74 ετών, ενώ σημείωσε ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες ανά 100.000 κατοίκους καταγράφονται στην Δυτική Αττική, τη Θάσο και Βοιωτία.

Πρόσθεσε ότι η μέση ηλικία των νέων διαγνώσεων είναι τα 46 έτη, ενώ αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 5.881 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα 2.304 στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο υπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αριθμό των διασωληνωμένων, που όπως είπε παραμένει κοντά στους 300 και μάλιστα 112 εξ αυτών ανήκουν στις ηλικίες από 18 έως 64 ετών.

Συνολικά, ανέφερε ότι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας με Covid-19 πάνω από 1.400 άτομα, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid-19 βρίσκεται στο 50% σε όλη την επικράτεια, με τα αντίστοιχα ποσοστό να διαμορφώνονται στο 59% στην Αττική και στο 57% στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, παρότι -όπως είπε- έχουν φτάσει στην αρχή του τέλους με την έναρξη των εμβολιασμών, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να δείξει την ίδια υπευθυνότητα που έδειξε και τις ημέρες των εορτών που συνέβαλε ώστε να μην δούμε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που φοβόμασταν.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη συμβολή τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα.

Θεμιστοκλέους: Ανοίγουν από αύριο τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών


Στη πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι από αύριο ξεκινούν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι σήμερα το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανέρχεται στο 1,13%, ενώ συνολικά έχουν κλειστεί 400.000 ραντεβού για την πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου για τις ομάδες που έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι από αύριο στις 18:00 ανοίγουν τα ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα σύμφωνα με τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία είναι αυτή των πολιτών από 80 έως 84 ετών.

Γκάγκα: Μας απασχολούν πολύ οι μεταλλάξεις του κορονοϊού


Την ανησυχία των ειδικών για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, οι οποίες δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα σε άλλες χώρες, εξέφρασε η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία", Μίνα Γκάγκα.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι λάβαμε μέτρα νωρίς, ενώ πρόσθεσε ότι οι μεταλλάξεις καθιστούν ακόμη σημαντικότερη την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι οι μεταλλάξεις φαίνεται να ανταποκρίνονται στα εμβόλια και προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αν και το θέμα των μεταλλάξεων απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση.


Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου