Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

"Ουρές" για rapid test στην Αλίαρτο (video)



Τρείς γνωστές, ενεργές συρροές κρουσμάτων σε Θεσπιές Μαυρομάτι και Αλίαρτο έχουν θορυβήσει τους δημότες, που έσπευσαν κατά δεκάδες...

να συμμετάσχουν στη νέα πρωτοβουλία του δήμου σε συνεργασία με το κέντρο υγείας της περιοχής για μαζικά rapid test ανίχνευσης του ιού, υπό το φόβο της επαφής τους με ύποπτα κρούσματα.

Διαχειρίσιμη χαρακτηρίζει από την μία την κατάσταση στο δήμο του, ο Γιώργος Ντασιώτης, με την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής από την άλλη να παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Σε αυστηρό περιορισμό έχουν περιέλθει αυτοβούλως πολλά μέλη της ενορίας που ήρθαν σε επαφή με τον ιερέα τους, ο οποίος νοσηλεύεται σε εντατική νοσοκομείου της Αθήνας, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τα δωρεάν γρήγορα τεστ ανίχνευσης του ιού, γνωστά ως rapid test, όταν γίνονται, συμβάλλουν στην φωτογραφική αποτύπωση του επιδημιολογικού φορτίου σε μία περιοχή ώστε να υποβοηθηθεί ο κεντρικός συντονισμός από τον ΕΟΔΥ όταν αυτός λειτουργεί με αλλά το αίσθημα της ατομικής ευθύνης είναι καταλυτικό στην προστασία της κοινωνίας σύμφωνα με το δήμαρχο και το συντονιστή του κέντρου υγείας Αλιάρτου.

Πηγή: tvstar.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου