Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Ο «Βασιλιάς» της Μελβούρνης είναι ο Τζόκοβιτς



Ο «Βασιλιάς» του Australian Open ήταν και παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.


Στο μεγάλο τελικό του πρώτου μεγάλου Grand Slam της χρονιάς ο Σέρβος τενίστας νίκησε επέβαλλε το νόμο του απέναντι στον Ντανίιλ Μεντβέντεφ και με το εμφστικό 3-0 (7-5, 6-2, 6-2) κατέκτησε πανηγυρικά το τρόπαιο στην Μελβούρνη, όπως είχε κάνει και πέρυσι.

Για τον 24χρονο Ρώσο ήταν η πρώτη ήττα στο Tour μετά από 20 συνεχόμενες νίκες.

Πριν τον τελικό λίγοι ήταν εκείνοι που θα πίστευαν ότι ο «Νολε» θα έφτανε σε μία τόσο άνετη επικράτηση. Απέναντί του είχε ίσως τον πιο φιορμαρισμένο τενίστα του κόσμου, ο οποίος προερχόταν από 20 σερί επιτυχίες και συγκεκριμένα είχε να χάσει από τον περασμένο Νοέμβριο!
Ο «Βασιλιάς» της Μελβούρνης είναι ο Τζόκοβιτς

Στο μεγάλο τελικό του πρώτου μεγάλου Grand Slam της χρονιάς ο Σέρβος τενίστας επέβαλλε τον «νόμο» του απέναντι στον Ντανίιλ Μεντβέντεφ και με το εμφατικό 3-0 (7-5, 6-2, 6-2) κατέκτησε πανηγυρικά το τρόπαιο στην Μελβούρνη, όπως και πέρυσι.


Στο μεγάλο τελικό του πρώτου μεγάλου Grand Slam της χρονιάς ο Σέρβος τενίστας επέβαλλε τον «νόμο» του απέναντι στον Ντανίιλ Μεντβέντεφ και με το εμφατικό 3-0 (7-5, 6-2, 6-2) κατέκτησε πανηγυρικά το τρόπαιο στην Μελβούρνη, όπως και πέρυσι.

Κι, όμως, ο σπουδαίος αυτός αθλητής μετέτρεψε τον τελικό του Australian Open σε «παράσταση για έναν ρόλο», καθώς εάν εξαιρέσει κανείς το πρώτο σετ στο οποίο ο Μεντβέντεφ ήταν ανταγωνιστικός (7-5), στη συνέχεια διέλυσε τον αντίπαλό του με 6-2, 6-2 αποδεικνύοντας γι΄ άλλη μια φορά ότι παραμένει ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε τον 9ο τίτλο του στο Australian Open και 18ο Grand Slam στην τεράστια καριέρα του μετά από μία ώρα και 52 λεπτά αγώνα.

Ο Μεντβέντεφ «κόντραρε» τον Σέρβο μόνο στο πρώτο σετ. Στη συνέχεια έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, έκανε πολλά λάθη και εκνευρίστηκε σε πολλές στιγμές του παιχνιδιού.

Ενδεικτικό του εκνευρισμού του ήταν το γεγονός πως στη διάρκεια του δεύτερου σετ κι ενώ έβλεπε πως δεν του έβγαινε το παιχνίδι ξέσπασε με μένος πάνω στην ρακέτα του!

Για τον Τζόκοβιτς ήταν ο 82ος τίτλος καριέρας. Με αυτή την κατάκτηση, έφτασε τους 18 Major, μειώνοντας την διαφορά του από τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους από 20. Βελτίωσε επίσης το αψεγάδιαστο σερί του σε τελικούς στη Μελβούρνη, κάνοντας το 9/9.


Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου