Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

2.633 νέα κρούσματα - Έκκληση για συστράτευση ιδιωτών γιατρών



Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς για να ενσωματωθούν στο ΕΣΥ


«Η πληρότητα φτάνει στα όρια της και η πίεση στο ΕΣΥ αυξάνεται», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

Έχοντας δίπλα του τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρς του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, έκανε έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς: «Κάνουμε για ακόμη μια φορά έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς για να ενσωματωθούν στο ΕΣΥ και να βοηθήσουν την τεράστια προσπάθεια. Η αμοιβή τους θα είναι 2.000 ευρώ καθαρά σύμφωνα με την απόφαση του Νοεμβρίου. Όλοι πρέπει να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν το Σύστημα Υγείας».

Ο κ. Πατούλης, από την πλευρά του, έκανε κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς να δώσουν το ηχηρό «παρών». Έκανε λόγο για εθνική προσπάθεια και είπε ότι από χθες το βράδυ που ο ΙΣΑ απηύθυνε την πρόσκληση έχουν ανταποκριθεί δεκάδες γιατροί. Τόνισε ότι το σύστημα υγείας στην Αττική πιέζεται ιδιαίτερα και «γι’ αυτό όλοι πρέπει να συστρατευθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι μόλις χθες υπήρξαν 185 εισαγωγές σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής για covid, για να προσθέσει πως ουσιαστικά κάθε μέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο. «Η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται», σημείωσε, για να προσθέσει ότι όλο αυτό το διάστημα υπάρχει μια αύξηση 58% στις κλίνες ΜΕΘ.


«Η ένταση δεν βοηθάει κανέναν και δεν οδηγεί πουθενά», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση. Να συνυπολογίσουν όλοι την αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας. Και πόσο τελικά κινδυνεύουμε με τέτοιες συμπεριφορές».

Ανέφερε δε ότι το Σισμανόγλειο θα δέχεται πλέον μόνο περιστατικά covid, ενώ και το Ερρίκος Ντινάν μπήκε στις εφημερίες. «Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε το Σύστημα Υγείας στην Αττική»
..


Εμβολιασμός


Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί συνολικά στην Ελλάδα και μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 24.478 εμβολιασμοί και το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με μία δόση είναι 7,62% πλέον, ενώ με πρώτη και δεύτερη δόση 3,64%.

«Το άνοιγμα της επόμενης ομάδας αφορά στην ομάδα Α, τις ευπαθείς ομάδες και θα γίνει τις επόμενες 10 μέρες, ενώ θα ακολουθήσουν εντός Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69», συμπλήρωσε.

«Σε ό, τι αφορά τις παραδόσεις της Pfizer μόνο για τον Απρίλη, επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου. Επιπλέον θα έχουμε 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο», είπε.



Κρούσματα

Σε 2.633 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 43 θάνατοι, με το σύνολο των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 6.886.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 479 ασθενείς.

Σε όλη τη χώρα διενεργήθηκαν 51.782 τεστ, με τον δείκτη θετικότητας να κινείται στο 5,08%. Το διάστημα 1-7 Μαρτίου το ίδιο ποσοστό κινήθηκε κατά μέσο όρο στο 4,31%, σε σύνολο 324.203 τεστ.

Χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκαν 3.215 νέα περιστατικά COVID-19 και 46 θάνατοι ασθενών λόγω της νόσου, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 484. Είχαν διενεργηθεί 60.038 τεστ, ενώ η θετικότητα έφτανε το 5,35%. [Διαβάστε]



Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου