Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Σήμερα η απεργία της ΑΔΕΔΥ

 

Απεργιακών κινητοποιήσεων... συνέχεια σήμερα, καθώς μια σειρά από συνδικάτα και παρατάξεις θα συγκεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας...

 

  στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κινητοποιήσεις, όμως, που έχουν συνδεθεί άρρηκτα και με το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, που πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή, εντός του μήνα, η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ,στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι σε υπουργεία και εφορίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις πολεοδομίες και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ, αλλά και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμή 1(ΗΣΑΠ) και γραμμή 2 & 3, τα τρόλεϊ και το τραμ. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία, ενώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα γίνει 3ωρη στάσης εργασίας, από ώρα 10:00 έως13:00. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου