Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ήττα στον τελικό της Οστράβα για την Σάκκαρη



Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε στον τελικό του Οστράβα Όπεν, χάνοντας από την Εσθονή Άνα Κονταβέιτ με 0-2 σετ (2-6, 5-7) και μαζί την ευκαιρία...

να είναι από αύριο «μονοψήφια» (ένατη) στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Όχι ότι βρίσκεται μακριά από την είσοδό της, πάντως, αφού από αύριο (27/9) θα δει το όνομά της στο Top-10 του ranking, επίτευγμα που είχε σημειώσει από το Σάββατο (25/9) νικώντας την Ίγκα Σφιόντεκ στον ημιτελικό και σε συνδυασμό με την ήττα της Κβίτοβα από την Πολωνή.

Μετά από εννέα συνεχείς χαμένους ημιτελικούς, εκ των οποίων οι πέντε φέτος, η Σάκκαρη επέστρεψε σε τελικό της WTA ύστερα από περίπου δύο χρόνια. Ο σημερινός ήταν συνολικά ο τρίτος της και πρώτος μετά τον Μάιο του 2019, όταν είχε ηττηθεί από την Τζοάνα Κόντα στο Grand Prix του Ραμπάτ.

Η Κονταβέιτ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της στο 2021 και του λόγου το αληθές αποδεικνύει η στατιστική της: η Εσθονή είχε 26 winners, 76% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς και 69% στο δεύτερο, ενώ το τρέξιμό της ήταν ακατάπαυστο, σε σημείο που να βρίσκεται παντού στο γήπεδο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, από την πλευρά της, δεν κατάφερε αυτή τη φορά να διατηρήσει το δικό της σερβίς στο επίπεδο των προηγούμενων αγώνων της, με αποτέλεσμα το 65% στο πρώτο και το 38% στο δεύτερο «σερβίρισμα» να αποδειχθούν Αχίλλειος πτέρνα.

Το πρώτο σετ πήγε εύκολα στην Κονταβέιτ, που έκανε τέλειο παιχνίδι σε άμυνα (επιστροφές) κι επίθεση και το τελείωσε με μόλις τρία αβίαστα λάθη και 2 πόντους στο σερβίς της.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη προσπάθησε να πιέσει περισσότερο για να κάνει το break, αλλά οι αθλήτριες πήγαν χέρι-χέρι ως το 5-5. Αμέσως ύστερα η Ελληνίδα επιχείρησε ξανά να «σπάσει» το σερβίς της Κονταβέιτ προηγούμενη με 30-0, όμως η Εσθονή κρατήθηκε κι έφτασε στο 6-5.

Στο 12ο game προηγήθηκε με 40-0 έχοντας τριπλό match-point (0/40) κι έκλεισε το παιχνίδι με winner στην «αδύνατη» πλευρά της Σάκκαρη, φτάνοντας στον τρίτο τίτλο στην καριέρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου