Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Άδειες παραγωγής για σύμπλεγμα μονάδων αποθήκευσης 887 MW με συσσωρευτές σε Θήθα και Θεσσαλία πήρε η Intrakat



Άδεια παραγωγής για το σύμπλεγμα μονάδων αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 496,6 MW στη Θήβα χορήγησε στην Ιntrakat η ΡΑΕ.


Η μονάδα, αποτελούμενη από συσσωρευτές αποθήκευσης, που χωροθετείται στη Δημοτική Ενότητα Θίσβης του Δήμου Θηβαίων τη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποτελείται από 6 τμήματα (ως ξεχωριστές μονάδες, για κάθε μια από τις οποίες χορηγήθηκε ξεχωριστή άδεια), ως εξής:

-100MW στη θέση “Ραθάρια 1”

-100MW στη θέση “Ραθάρια 2”

-100MW στη θέση “Ραθάρια 3”

-100MW στη θέση “Ραθάρια 4”

-48,3MW στη θέση “Ραθάρια 5”

-48,3MW στη θέση “Ραθάρια 6”

Η εταιρεία είχε υποβάλλει στις σχετικές αιτήσεις στα τέλη του φετινού Ιουνίου και τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζήτησε η ΡΑΕ υποβλήθηκαν στην αρχή στα τέλη Οκτωβρίου.

Από τη στιγμή που δεν υποβλήθηκαν αντιρρήσεις κατά των αιτήσεων και οι φάκελοι ήταν πλήρεις, η ΡΑΕ, τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, χορήγησε τελικά τις απαιτούμενες άδειες και δημοσιοποίησε τις σχετικές αποφάσεις πριν από λίγες ημέρες.

387MW στη Θεσσαλία

Ταυτόχρονα, αδεια παραγωγής για το σύμπλεγμα μονάδων αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 386,75 MW στη Θεσσαλία χορήγησε στην Ιntrakat η ΡΑΕ.

Πρόκειται για δυο μονάδες, αποτελούμενες από συσσωρευτές αποθήκευσης (κάθε μια από τις οποίες έλαβε ξεχωριστή άδεια), οι οποίες χωροθετούνται στις Δημοτικές Ενότητες Κοιλάδας και Φύλλου των Δήμων Λαρισαίων και Παλαμά των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Καρδίτσας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , ως εξής:

-279,5MW στη θέση “Θετίδιο”

-107,25MW στη θέση “Αργόμυλος”

Η εταιρεία είχε υποβάλλει στις σχετικές αιτήσεις στα τέλη του φετινού Απριλίου και η υποβολή των συμπληρωματικών στοιχείων που ζήτησε η ΡΑΕ ολοκληρώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου. 

 

Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου