Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

"Ψηφιακό μάτι" στην αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων



Τις δημόσιες πληροφορίες κάθε οχήματος που έχει ελληνική Άδεια Κυκλοφορίας θα μπορεί να αναζητά κάθε ενδιαφερόμενος μέσω της εφαρμογής...

που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου (gov.gr).

Μέσω της εφαρμογής αυτής θα μπορεί κάποιος να ελέγξει το αν το όχημα βρίσκεται σε κατάσταση ακινησίας, την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους, το αν έχει δηλωθεί απώλεια ή κλοπή αλλά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, χωρίς ταυτοποίηση και μόνο με την Άδεια Κυκλοφορίας του οχήματος.

Η εφαρμογή θα αντλεί στοιχεία από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων για όλα τα οχήματα που διαθέτει η ΑΑΔΕ με βάση την οποία πραγματοποιούνται και οι έλεγχοι για οχήματα που κινούνται χωρίς να έχουν πληρωθεί Τέλη Κυκλοφορίας ή είναι ανασφάλιστα.

Με τη νέα εφαρμογή που υλοποιείται και θα έχουν πρόσβαση οι ιδιώτες θα μπορούν να ελέγξουν αν το όχημα που θέλουν να αγοράσουν ή να χρησιμοποιήσουν για οποιονδήποτε λόγο κυκλοφορεί νόμιμα ή παράνομα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινή απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας Κ. Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής, στον ιστότοπο παροχής δημοσίων πληροφοριών για την κατάσταση οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα θα παρουσιάζονται οι εξής πληροφορίες:

α. Πληροφορία για την κατάσταση του οχήματος, ενδεικτικά σε "κλοπή", "κίνηση" ή "ακινησία", καθώς και ημερομηνία που τέθηκε σε ακινησία.

β. Πληροφορία για την κατάσταση ασφάλισης του, αν είναι "ασφαλισμένο" ή "ανασφάλιστο", και στην περίπτωση που είναι ασφαλισμένο την ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης ασφάλισης

γ. Χαρακτηριστικά του οχήματος, ενδεικτικά χρώμα, κατασκευαστής και τύπος.

Τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων δε δημοσιοποιούνται, ενώ δεν θα εμφανίζονται και στοιχεία για οφειλές από τέλη 
κυκλοφορίας.



Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου