Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Στον τελικό του Champions League η Ρεάλ, «αυτοκτονία» της Σίτι

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης, με άλλη μία απίστευτη ανατροπή, νίκησε την Μάντσεστερ Σίτι με 3-1 στην παράταση, στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League...

  και προκρίθηκε στον τελικό της 28ης Μαΐου, όπου θα παίξει με τη Λίβερπουλ για τον 14ο τίτλο της Ιστορίας της.

Η Σίτι πήγε στο «Μπερναμπέου» με στόχο να προστατεύσει το ισχνό προβάδισμά της από τον πρώτο αγώνα στο «Etihad» (4-3) και για μεγάλο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερη.

Δεν απειλήθηκε πολύ και μάλιστα στο 73΄ πήρε προβάδισμα σε μία υποδειγμτική αντεπίθεση με τους Γκιντογκάν και Σίλβα και τελικό αποδέκτη τον Μαχρέζ, ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Κουρτουά.

Οι «Πολίτες», ωστόσο, υπολόγιζαν χωρίς την παροιμιώδη αστοχία του Γκρίλις που έχασε τα... άχαστα σε τετ-α-τετ στο 84΄ και στο 85΄, αλλά και στον Ροντρίγο.

Στο 90΄ ο 20χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πρόλαβε σε γύρισμα του Μπενζεμά και με τσίμπημα της μπάλας, ισοφάρισε σε 1-1. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι Μαδριλένοι έκλεψαν ξανά, ο Καρβαχάλ σέντραρε στο κεφάλι του Ροντρίγο, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά κι έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο 94΄ ο Μπενζεμά κέρδισε πέναλτι, προλαβαίνοντας να βγει πρώτος την μπάλα, στο άτσαλο τάκλιν του Ντίας και με ψύχραιμη εκτέλεση ένα λεπτό αργότερα (95΄) διαμόρφωσε το τελικό 3-1, που έστειλε τη «Βασίλισσα» στον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου