Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Μαγιόρκα



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 7-6(5), 4-6, 6-3 του Μάρκος Γκιρόν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Μαγιόρκα. 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε το πρώτο σετ, στη συνέχεια ισοφαρίστηκε αλλά διατήρησε την ψυχραιμία του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Μπέντζαμιν Μπόνζι. Το Νο.6 του κόσμου είχε πάρει τη νίκη στη μοναδική τους αναμέτρηση μέχρι σήμερα στο τουρνουά του Χάλε.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 4-2 κάνοντας μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ του πρώτου σετ. Ο Αμερικανός πήρε πίσω το μπρέικ και κρατώντας το σερβίς του προηγήθηκε με 5-4. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε υπό πίεση αλλά κράτησε για το 5-5 με τους δύο τενίστες να κάνουν από ένα μπρέικ οδηγώντας το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ.

Δύο τενίστες έκαναν από δύο μίνι μπρέικ για το 4-4. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κράτησε στη συνέχεια το σερβίς του και έκλεισε το σετ στο σερβίς του Γκιρόν.

Ο τενίστας από τις ΗΠΑ είχε μπρέικ πόιντ αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε για το 2-1 στο δεύτερο σετ. Ο Γκιρόν είχε και πάλι δύο ευκαιρίες για μπρέικ αλλά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε απάντηση με το φόρχαντ. Ο Αμερικανός βρήκε το πολυπόθητο μπρέικ και στη συνέχεια κατέκτησε το σετ.

Ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα δύο μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. O κορυφαίος Έλληνας τενίστας «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου και προηγήθηκε με 5-3 και έκλεισε τον αγώνα με άνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου