Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ένα από τα πιο σύγχρονα ΙΤ Hub της Ευρώπης φιλοδοξούν να καταστεί η Θεσσαλονίκη DT και ΟΤΕ



Η Ελλάδα ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της στους τομείς της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Η Deutsche Telekom, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, προχώρησε...

 στη δημιουργία του κέντρου "Πληροφορικής και Λογισμικού" του ομίλου της Deutsche Telekom στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα φέρει την εμπορική ονομασία "Τ-Digital".

Επιδίωξη αποτελεί η μετατροπή του σε ένα από τα πιο σύγχρονα ΙΤ Hub της Ευρώπης, παρέχοντας, κυρίως, υπηρεσίες πληροφορικής και λογισμικού για τη μητρική εταιρεία.

Στο Telekom IT hub θα εργάζονται συνολικά 500 στελέχη και ΙΤ Experts. Ήδη πάνω από 250 εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί από το εξωτερικό, ενώ περισσότεροι από 200 επιπλέον επαγγελματίες της πληροφορικής θα προσληφθούν στην Ελλάδα για την περαιτέρω στελέχωσή του.

Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρεία, πριν από κάποιους μήνες και λόγω της έναρξης του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, έκλεισε το αντίστοιχο κέντρο πληροφορικής και λογισμικού που λειτουργούσε στην Αγία Πετρούπολη και ξεκίνησε την αναζήτηση χώρας για την αντικατάστασή του, με την Ελλάδα να επικρατεί.

Χθες, επίσκεψη στο νέο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους από τον κ. Peter Leukert, Deutsche Telekom Group CIO και CEO της Telekom IT και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ.

"Πάνω από 250 άτομα απασχολούνται ήδη εδώ, αριθμός ο οποίος αναμένεται να διπλασιαστεί, όπως μας ενημερώνει η Deutsche Telekom, μέσα σε 2 περίπου χρόνια. Δηλαδή πάνω από 500 άτομα θα απασχολούνται συνολικά εδώ. Το κέντρο αναπτύσσει λογισμικό για τη Γερμανία και για άλλες χώρες του κόσμου.

Νομίζω ότι είναι κεφαλαιώδες το ότι η Ελλάδα μπαίνει σε έναν παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι η χώρα μας τρέχει με βήματα, τα οποία στο παρελθόν δεν φάνταζαν εφικτά και τώρα φαντάζουν απολύτως αυτονόητα", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, πολύ σημαντική για την υλοποίηση της επένδυσης ήταν η συμβολή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς επιτάχυνε τις διαδικασίες για την ίδρυση και εγκατάσταση της εταιρείας στην Ελλάδα και διευκόλυνε την άμεση μεταφορά και μετεγκατάσταση των IT Experts, εξασφαλίζοντας την άδεια διαμονής.

Παράλληλα, υπήρξε στενή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών για τη διευκόλυνση της εισόδου στη χώρα και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την ΗΔΙΚΑ για την καταγραφή τους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης.

Το κέντρο εδράζεται προσωρινά σε χώρους του ομίλου ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη και μέσα στο 2023, όλοι οι εργαζόμενοι θα εγκατασταθούν στο ανακαινισμένο κτίριο του ομίλου ΟΤΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου