Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Μία ανάσα από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού η Εθνική Βόλεϊ Ανδρών

 

Η Εθνική Βόλει Ανδρών έκανε το 2 στα 2 και πλέον βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκριση στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.  

Χθες το βράδυ πέτυχε θριαμβευτική νίκη στο κατάμεστο «Μάκης Λιούγκας» με 3-0 σετ επί της Κροατίας και έχοντας επικρατήσει και εκτός έδρας επί της Νορβηγίας με 3-2 σετ, σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Γιώργος Τζιουμάκας με 21 πόντους, ενώ Κουμεντάκης, Πρωτοψάλτης, Κοκκινάκης άγγιξαν το τέλειο στην υποδοχή.

Στο 8-6 του 3ου σετ αποβλήθηκε από τον αγώνα ο Ιβάν Μιχάλι της Κροατίας επειδή πέρασε με απειλητικές διαθέσεις στο τερέν της ελληνικής ομάδας.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η αλλαγή που έκανε ο Μπονιφάντε στο 5-12 του 2ου σετ στη θέση του πασαδόρου. Εριξε στον αγώνα τον Κασαμπαλή στη θέση του Γαλιώτου και η ελληνική ομάδα βρήκε τους διαδρόμους και τις λύσεις για να γυρίσει τον αγώνα.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του πρώτου σετ για την Εθνική ανδρών, με το μπλοκ του Ραφαήλ Κουμεντάκη, ο άσσος και η κόντρα επίθεση του Γιώργου Τζιουμάκα να αναγκάζουν τους Κροάτες στο πρώτο τους τάιμ άουτ (6-2). Η πίεση από τη γραμμή των εννέα μέτρων συνεχίστηκε, με τους Έλληνες διεθνείς να είναι αποτελεσματικοί και στην κόντρα επίθεση, με την διαφορά να φτάνει στο +8 στα μισά του σετ (13-5). Ο Μάρκος Γαλιώτος τροφοδοτούσε με επιτυχία όλους τους συμπαίκτες του, το σερβίς της γαλανόλευκης συνέχισε να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην υποδοχή και στην ανάπτυξη της Κροατικής επίθεσης, για το 1-0 σετ με 25-12.

Στο δεύτερο σετ η Κροατία αντέδρασε και με πίεση στο σερβίς δυσκόλεψε τους Έλληνες διεθνείς που βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν στο σκορ (0-4, 5-12) αναγκάζοντας τον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό να ξοδέψει τα δύο του τάιμ άουτ μέχρι εκείνο το σημείο, κάνοντας παράλληλα και αλλαγή πασαδόρου, με τον Σταύρο Κασαμπαλή να περνάει στο παιχνίδι.

Η Εθνική ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, με τον Ραφαήλ Κουμεντάκη με εντυπωσιακό μονό μπλοκ στον Λέο Άντριτς να φέρνει το σετ στα ίσια (20-20).

Τα λάθη στο σερβίς κρατούσαν την Κροατία στο σετ, με τον Γιώργο Τζιουμάκα να είναι αλάνθαστος στην επίθεση. Ο Σταύρος Κασαμπαλής με άσσο έδωσε το προβάδισμα και το σετ μπολ στην Ελλάδα (24-23) και στη συνέχεια με άουτ επίθεση της Κροατίας ήρθε το 2-0 σετ με 25-23.

Ο αγώνας ουσιαστικά κράτησε μέχρι το 8-6 του 3ου σετ. Μετά την αποβολή του Μιχάλι η ελληνική ομάδα επικράτησε κατά κράτος και έφτασε στη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου