Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Πεζοναύτης γίνεται «γέφυρα» για πλημμυροπαθείς ηλικιωμένους



Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel...

και τα ισχυρά πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, οι Ενοπλες Δυνάμεις συνδράμουν τις επιχειρήσεις με 445 άτομα προσωπικό, πέντε ομάδες του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής Αμυνας, 80 πτυχιούχους πολιτικούς μηχανικούς και πέντε αξιωματικούς του Υγειονομικού, ενώ σε ετοιμότητα παραμένουν 1.173 άτομα.

Αναφορικά με τα μέσα, ήδη έχουν διατεθεί 67 μηχανήματα έργου, 70 οχήματα γενικής χρήσης, 4 οχήματα ΠΒΧ, 2 ασθενοφόρα, 9 λεωφορεία, 71 λέμβοι απεγκλωβισμού, μία Φρεγάτα, ένα Αρματαγωγό καθώς και 9 εναέρια μέσα. Σημειώνεται πως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει συμμετάσχει στη διάσωση 2.235 ατόμων.


Σε φωτογραφίες που ανήρτησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, αποτυπώνεται η αυταπάρνηση με την οποία το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων συνδράμει τους πολίτες που έχουν ανάγκη.



Χαρακτηριστικά, στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο κ. Φλώρος, απεικονίζονται άνδρες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών να απεγκλωβίζουν ηλικιωμένους, ξαπλώνοντας μέσα στις λάσπες προκειμένου να περάσουν με ασφάλεια οι πλημμυροπαθείς.

Στην ανάρτησή του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκφράζει τις ευχαριστίες προς το προσωπικό, σημειώνοντας πως «οι Ενοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ακόμα μια φορά στο πλευρό της κοινωνίας, για όσο χρειάζεται, όπου χρειάζεται και με όλα τα μέσα που διαθέτουν».

Αναλυτικά η ανάρτηση του ΑΓΕΕΘΑ


«Ενα τεράστιο “Εύγε”, ένα τεράστιο “Ευχαριστώ” και απεριόριστος, βαθύς σεβασμός στον κόπο, στο μόχθο, στον ιδρώτα σας και στην απόλυτη αφοσίωση σας στο Σκοπό…. Συνεχίστε με εμμονή να σώζετε ανθρώπινες ζωές, να απαλύνετε τον ανθρώπινο πόνο και να βοηθάτε τους συνανθρώπους μας!

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ακόμα μια φορά στο πλευρό της κοινωνίας, για όσο χρειάζεται, όπου χρειάζεται και με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη! Είμαστε όπου μας χρειάζεται η ΕΛΛΑΔΑ και συνεχίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου