Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Καιρός: Ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα – Οι εξαιρέσεις



Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Κυριακή ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
 

Μόνο στα νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ


Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 27 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3, στο Ιόνιο δυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Γενικά αίθριος ο καιρός, με μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια δυτικοί 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ, και θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ


Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος ο καιρός, ενώ στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4, στην Κρήτη 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία από 16 έως 26 και στα Δωδεκάνησα έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ


Γενικά αίθριος ο καιρός, με μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ


Γενικά αίθριος ο καιρός στην πρωτεύουσα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Γενικά αίθριος καθ’ όλη την ημέρα ο καιρός, με ανέμους μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου