Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

«Χαρούμενη» η State Grid για την «ηγεσία» του ΑΔΜΗΕ στον Euroasia



Με γοργούς ρυθμούς κινείται ο ΑΔΜΗΕ, ως νέος φορέας υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σε συνέχεια της συμφωνίας...

που έκλεισε με τον Euroasia Interconnector στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας για να αναλάβει εκείνος το «πηδάλιο» του εμβληματικού project που θα συνδέσει την Κύπρο και το Ισραήλ με το ηλεκτρικό δίκτυο της Ηπειρωτικής Ευρώπης.

Το επόμενο βήμα -που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες- είναι η υπογραφή της σύμβασης με τον EuroAsia Interconnector. Ακολουθούν οι επίσημες επικοινωνίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με βασικό αντικείμενο την ταχεία μεταβίβαση της επιδότησης των 658 εκατ. ευρώ από το Connecting Europe Facility (CEF) που έχει δοθεί στο project στον ΑΔΜΗΕ, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο. Την ίδια στιγμή, ο Διαχειριστής βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ώστε να οριστικοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι όροι του Term Sheet για την δανειοδότηση του εμβληματικού project. Παράλληλα εξελίσσονται και οι επαφές για τον εμπλουτισμό του μετοχικού σχήματος, καθώς υπάρχει έντονο καταρχήν ενδιαφέρον από διάφορες... πλευρές και γεωγραφικές περιοχές.

Μαθαίνουμε επίσης ότι τα στελέχη της State Grid στην Κίνα εξαίρουν τη διοίκηση του Διαχειριστή για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και την επιτυχημένη έκβασή της, τονίζοντας ότι η επέκταση του ηλεκτρικού συστήματος της Ευρώπης -μέσω Ελλάδας- προς τη Μέση Ανατολή είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και γι’ αυτό στηρίζουν την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει το έργο μέσω του ΑΔΜΗΕ.


Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου