Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση Βάσεων 2024: Πότε την περιμένουμε – Τι θα δούμε



Θέμα ημερών, αν όχι ωρών, φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση των βάσεων για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024.


Ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι το πιθανότερο είναι το υπουργείο Παιδείας να τις ανακοινώσει τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί μάλλον αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου, τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.
Οι εκτιμήσεις του Στράτου Στρατηγάκη

Ο μαθηματικός – ερευνητής, Στράτος Στρατηγάκης, με βάση τις βαθμολογίες των υποψηφίων έχει προχωρήσει σε εκτιμήσεις των βάσεων ανά πεδίο.

Στο 1ο Πεδίο οι επιδόσεις των μαθητών δείχνουν ελαφρά πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές, μέχρι 150 μόρια και άνοδο στις χαμηλόβαθμες σχολές, όχι, όμως, μεγάλη.



Στο 2ο πεδίο αναμένεται μείωση των βάσεων από 200 έως 300 μόρια στις σχολές πάνω από 14 και μικρή έως μη μετρήσιμη αύξηση στις χαμηλόβαθμες σχολές.



Στο τρίτο πεδίο η εικόνα των βάσεων αναμένεται ανοδική σε όλες τις βαθμολογικές κλίμακες, με μέγιστη αύξηση στα 120 μόρια.



Στο 4ο πεδίο δεν αναμένονται ουσιαστικές αυξομειώσεις στις βάσεις, παρά μόνο τις αυξομειώσεις που θα φέρουν οι διαφορές στις προτιμήσεις των υποψηφίων, που, όπως πάντα, είναι άγνωστες.


Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου