Επτά ελληνικά πιάτα βρίσκονται σύμφωνα με το Taste Atlas ανάμεσα στα 100 κορυφαία του κόσμου. Οι ειδικοί δοκίμασαν περισσότερες...
από 10 χιλιάδες γεύσεις για να καταλήξουν στις συνταγές που συναρπάζουν…
Ανάμεσα στα 100 αυτά πιάτα, που σύμφωνα με το Taste Atlas είναι τα καλύτερα του πλανήτη είναι και οι εξής ελληνικές συνταγές:
Ντάκος (17η θέση), παϊδάκια (27η θέση), γιουβέτσι (64η θέση), γύρος (69η θέση), κοκορέτσι (79η θέση), κλέφτικο (90η θέση) και σουβλάκι (95η θέση).
Μέσα στην ιστοσελίδα του Taste Atlas, υπάρχουν και οι σχετικές συνταγές, τις οποίες μπορεί να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να τις φτιάξουν στο σπίτι, για να πάρουν μια γεύση από Ελλάδα.
Για τα παϊδάκια, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι συνδυάζονται με πατάτες σαλάτες και δροσιστικό τζατζίκι.
Στη συνταγή για το γιουβέτσι, σημειώνεται ότι πήρε την ονομασία του από τα τουρκικά πήλινα σκεύη στα οποία ψηνόταν.
Για τον γύρο, το Taste Atlas αναφέρει ότι σήμερα, είναι πια ένα από τα πιο δημοφιλή street food σε ολόκληρο τον κόσμο.
Για το κλέφτικο γράφει ότι πήρε αυτή την ονομασία, γιατί οι κλέφτες της ελληνικές επανάστασης το έψηναν κάτω από το έδαφος για να μην «προδώσουν» τη θέση τους οι μυρωδιές. Όσο για τη σημερινή του εκδοχή, σημειώνεται ότι ταιριάζει τέλεια με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Τέλος, για το σουβλάκι, το Taste Atlas αναφέρει ότι το πρώτο σουβλατζίδικο άνοιξε στη Λιβαδειά το 1951.
Στην ίδια κατηγορία με το σουβλάκι, βάζει και το κοντοσούβλι, το οποίο περιγράφει ως εξής: «Μεγάλα κομμάτια μαριναρισμένου κρέατος, κρεμμύδια, ντομάτες και πιπεριές μαγειρεύονται σε μακριά και λεπτά σουβλάκια πάνω στα κάρβουνα»…
Ανάμεσα στα 100 αυτά πιάτα, που σύμφωνα με το Taste Atlas είναι τα καλύτερα του πλανήτη είναι και οι εξής ελληνικές συνταγές:
Ντάκος (17η θέση), παϊδάκια (27η θέση), γιουβέτσι (64η θέση), γύρος (69η θέση), κοκορέτσι (79η θέση), κλέφτικο (90η θέση) και σουβλάκι (95η θέση).
Μέσα στην ιστοσελίδα του Taste Atlas, υπάρχουν και οι σχετικές συνταγές, τις οποίες μπορεί να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να τις φτιάξουν στο σπίτι, για να πάρουν μια γεύση από Ελλάδα.
Για τα παϊδάκια, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι συνδυάζονται με πατάτες σαλάτες και δροσιστικό τζατζίκι.
Στη συνταγή για το γιουβέτσι, σημειώνεται ότι πήρε την ονομασία του από τα τουρκικά πήλινα σκεύη στα οποία ψηνόταν.
Για τον γύρο, το Taste Atlas αναφέρει ότι σήμερα, είναι πια ένα από τα πιο δημοφιλή street food σε ολόκληρο τον κόσμο.
Για το κλέφτικο γράφει ότι πήρε αυτή την ονομασία, γιατί οι κλέφτες της ελληνικές επανάστασης το έψηναν κάτω από το έδαφος για να μην «προδώσουν» τη θέση τους οι μυρωδιές. Όσο για τη σημερινή του εκδοχή, σημειώνεται ότι ταιριάζει τέλεια με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Τέλος, για το σουβλάκι, το Taste Atlas αναφέρει ότι το πρώτο σουβλατζίδικο άνοιξε στη Λιβαδειά το 1951.
Στην ίδια κατηγορία με το σουβλάκι, βάζει και το κοντοσούβλι, το οποίο περιγράφει ως εξής: «Μεγάλα κομμάτια μαριναρισμένου κρέατος, κρεμμύδια, ντομάτες και πιπεριές μαγειρεύονται σε μακριά και λεπτά σουβλάκια πάνω στα κάρβουνα»…
Πηγή: newsit.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου