Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μπαράζ καταλήψεων και έντονες διαμαρτυρίες σε γραφεία της ΔΕΗ


Μπαράζ καταλήψεων και έντονες διαμαρτυρίες σε γραφεία της ΔΕΗ, παρά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις, για προσωρινή αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος ακινήτων. Υπό κατάληψη, από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ τα Γραφεία Έκδοσης Λογαριασμών της ΔΕΗ, στη λ. Μεσογείων, τα οποία επισκέφθηκε η γγ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα ζητώντας «να καταργηθεί το χαράτσι». Ανάλογη κινητοποίηση και στο κτίριο της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, από μέλη του ΠΑΜΕ και πολίτες, αλλά και συμβολική κατάληψη από δημότες και φορείς του Δήμου Κερατσινίου και στο Πρακτορείο Διανομής της ΔΕΗ.
Πάντως, κανονικά θα πρέπει να πληρώνονται οι λογαριασμοί του ρεύματος, παρά την εντολή για προσωρινή αναστολή της εφαρμογής των εντολών διακοπής, σύμφωνα με τη ΔΕΗ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΕΗ Κίμωνας Στεργιώτης ανέφερε πως ο νόμος εφαρμόζεται κανονικά και αν ο λογαριασμός έχει λάθος, θα πρέπει να πληρωθεί. «Ο δήμος ή η εφορία είναι αρμόδιοι για να διορθώσουν τα λάθη», ανέφερε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης στον ΑΝΤ-1.
Την ίδια ώρα, η ΓΕΝΟΠ ετοιμάζεται για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενόψει της προωθούμενης πώλησης τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες, μέσω της σχεδιαζόμενης «Μικρής ΔΕΗ».
Εν τω μεταξύ, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων της ΔΕΗ με τους δημάρχους Αττικής. Σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης επισημαίνεται ότι «η ΔΕΗ υλοποιεί τις αποφάσεις της Πολιτείας και οποιοσδήποτε τρίτος εκφράζει διαφορετικές απόψεις  θα πρέπει να τις απευθύνει στην Πολιτεία. Κατόπιν αυτών», καταλήγει η ανακοίνωση, «δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση της διοίκησης με κάποιους δημάρχους της Αθήνας που εκ παραδρομής είχε κλειστεί για τις 21 Νοεμβρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου